Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Vācijas bundeslīgas kluba Dortmundes "Borussia" amerikāņu pussargs Kristians Pulišičs sava vecuma dēļ nav varējis saņemt labākā spēlētāja balvu pēc Starptautiskā Čempionu kausa mača pret "Liverpool", kas notika ASV, ziņo ārzemju mediji.

"Borussia" pussargam ir tikai 19 gadi, bet labākā spēlētāja balvu prezentē alus darītāji "Heineken", līdz ar to trofeju saņēma pretinieku aizsargs Virdžils van Deiks, raksta "The Independent". Atbilstoši ASV likumdošanai Pulišičs vēl nedrīkst iegādāties alkoholu un asociēties ar alkoholisko dzērienu ražotājiem.

Dortmundieši uzvarēja "Liverpool" ar 3:1 un visu triju vārtu gūšanā piedalījās Pulišičs, kurš šai spēlē laukumā izgāja uz maiņu otrajā puslaikā. Jaunais horvātu izcelsmes pussargs guva divus vārtus un no viņa piespēles vārtus papildlaikā guva Jakobs Brūns Larsens. Pirmos vārtus jaunais pussargs guva ar soda sitienu 66. minūtē, bet pēc viņa rezultatīvā pretuzbrukuma 89. minūtē "Borussia" izvirzījās vadībā.

Pulišičs Dortmundes "Borussia" pārstāv kopš 2016. gada. Tā paša gada septembrī viņš debitēja UEFA Čempionu līgā, kļūstot par Dortmundes kluba visu laiku jaunāko spēlētāju, kas izgājis laukumā Eiropas prestižākā klubu turnīra spēlē.

Starptautiskajā Čempionu kausā ("International Champions Cup ") piedalās 18 vadošās Eiropas komandas, turnīriem notiekot Ziemeļamerikā, Eiropā un Singapūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!