Foto: EPA/LETA
rīs Veina Rūnija gūtie vārti sestdien palīdzēja Anglijas premjerlīgas futbola čempionvienībai Mančestras "United" ar rezultātu 5:0 (3:0) izbraukumā sagraut Boltonas "Wanderers" komandu.

Rezultātu jau mača piektajā minūtē atklāja jaunais meksikānis Ksavjers Ernandess, bet pirmajā puslaikā vēl divus precīzus sitienus izdarīja Rūnijs, panākot jau 3:0 viesu komandas labā.

Spēles 58.minūtē Ernandess guva savus otros vārtus mačā, bet desmit minūtes vēlāk Rūnijs pēc Nani piespēles trešo reizi bumbu raidīja vārtos un panāca graujošo 5:0. Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti un "United" svinēja pārliecinošu uzvaru.

Rūnijam šis bija otrais "hat-trick" šosezon.

Citā mačā ar trijiem precīziem sitieniem izcēlās arī argentīniešu uzbrucējs Serhio Agvero, palīdzot ambiciozajai Mančestras "City" komandai ar 3:0 (1:0) savā laukumā apspēlēt Vīganas "Athletic" vienību.

Vēl sestdien pie panākuma tika arī aizvadītās sezonas vicečempioni Londonas "Chelsea", kas ar 2:1 (1:0) izbraukumā pieveica "Sunderland" komandu. Uzvarētājiem vārtus guva Džons Terijs un Daniels Staridžs.

Tāpat uzvaru sestdien izcīnīja sezonu neveiksmīgi iesākusī Londonas "Arsenal", kas ar 1:0 (0:0) savā laukumā pieveica premjerlīgas jaunpienācējus Svonsī "City". Vienīgos vārtus pirmā puslaika izskaņā guva Krievijas izlases spēlētājs Andrejs Aršavins.

Citā spēlē zaudējumu piedzīvoja pazīstamā "Liverpool" vienība, kas ar 0:1 (0;1) izbraukumā atzina Stokas "City" pārākumu. Vienīgos vārtus spēles 20.minūtē guva Džonatans Volterss, kurš realizēja 11 metru soda sitienu.

Premjerlīgas čempionāta kopvērtējumā pirmās divas vietas ar 12 punktiem četrās spēlēs ieņem abas Mančestras komandas "United" un "City", bet "Chelsea" ar desmit punktiem ieņem trešo pozīciju.

Ceturtajā vietā ar astoņiem punktiem atrodas Stokas "City", bet pa septiņiem punktiem izcīnījušas trīs komandas - "Liverpool", Ņūkāslas "United" un Vulverhemptonas "Wanderers".

Savukārt "Arsenal" futbolisti ar četriem punktiem četrās spēlēs kopvērtējumā šobrīd ieņem tikai 11.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!