Foto: PantherMedia/Scanpix
Totalizatoru likmju monitoringa kompānija "Federbet" atkal paudusi publiskas aizdomas "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas spēli ar "Babīte"/"Dinamo" komandas līdzdalību.

Sestdien virslīgas sestās kārtas duelī "Babīte"/"Dinamo" ar 1:2 piekāpās "Metta"/"Latvijas Universitāte" vienībai.

"Pirms spēles nebija nekā aizdomīga, tomēr spēles gaitā bija īsti murgi," teikts "Federbet" ierakstā internetā, paužot, ka daudz naudas likts uz "Metta"/LU uzvaru un to, ka tiks gūti vismaz trīs vārti.

"Pēc 20 minūtēm pie rezultāta 0:0 koeficienti uz to, ka būs vismaz trīs vārti nokrita uz 1,50. Savukārt koeficients uz "Metta"/LU uzvaru pirms spēles bija 2,02, bet puslaika pārtraukuma laikā nokrita uz 1,55, kaut rezultāts bija 1:1," raksta "Federbet". "Pasaulē nav matemātikas profesoru, kas spētu atrast loģisku izskaidrojumu. Tas nozīmē tikai vienu - kāds lika milzīgu naudu uz "Metta"/LU uzvaru."

"Pēc pieciem mačiem Babītes komandai bija divi punkti kopvērtējumā, bet "Metta"/LU - pieci. Līdz ar to nav liela atšķirība meistarībā starp šīm divām komandām," uzskata "Federbet".

Tāpat "Federbet" pārstāvji pauduši, ka sestdien notikusi aizdomīga spēle arī Īrijas otrajā spēcīgākajā līgā ar Atlonas "Town" komandas līdzdalību, kurā spēlē Latvijas vārtsargs Igors Labuts un aizsargs Kirils Grigorovs. Iepriekš Labuts bijis vainots arī plašā spēļu sarunāšanas skandālā Portugālē.

"Mēs nekad nevienu nevainojam. Mēs tikai skatāmies uz skaitļiem. Un skaitļi bija traki," pauž "Federbet".

Kā ziņots, februārī pirmssezonas Ziemas kausā Babītes futbolisti ar rezultātu 1:3 (0:2) piekāpās Marijampoles "Sūduva" futbolistiem no Lietuvas, pirmajā puslaikā pirmos vārtus ielaižot pēc muļķīgas kļūdas, bet otros zaudējot pēc 11 metru soda sitiena.

Jau spēles laikā sociālajos tīklos izskanēja pieņēmumi, ka totalizatora likmju svārstību dēļ spēles rezultāts ir sarunāts un pēc pāris dienām arī tika uzsākta izmeklēšana. Vēlāk virslīgas izpilddirektors Olivers Šlēgls pauda, ka "spēle bija sarunāta".

Savukārt pirms divām nedēļām "Federbet" publiski vēstīja, ka aizdomīga bijusi virslīgas spēle, kurā "Babīte"/"Dinamo" savā laukumā ar 0:4 kapitulēja spēcīgajai "Ventspils" komandai.

"Babīte"/"Dinamo" ir izteikta šīs sezonas virslīgas pastarīte - pirmajās sešās kārtās tā nopelnījusi divus punktus, no tuvākajiem konkurentiem atpaliekot jau par pieciem punktiem.

Lai cīnītos pret rezultātu sarunāšanu sportā, Latvijā ir ieviesta kriminālatbildību par šādiem pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!