Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas futbola klubs "Arsenal" atlaida galveno treneri Arsēnu Vengeru, lai gan franču speciālists vēlējies turpināt darbu līdz līguma beigām.

Ziņots, ka pēc šīs sezonas "Arsenal" atvadīsies no sava ilggadējā galvenā trenera, 68 gadus vecā Vengera, ar kuru līgums bija noslēgts uz vēl vienu sezonu. Vengers vadīja "Arsenal" 22 gadus, viņš trīs reizes aizveda "Arsenal" līdz Anglijas čempionu titulam un palīdzēja komandai septiņas reizes izcīnīt Anglijas kausu.

Tagad "The Sun" vēsta, ka Vengers ticis atlaists, nevis abas puses vienojušās par sadarbības pārtraukšanu. Aktīvākais atlaišanas iniciators bijis "Arsenal" lielākais akcionārs amerikānis Stens Kronke. "Arsenal" un Vengers vienojušies, ka francūzis par priekšlaicīgu aiziešanu no komandas kompensācijā saņems 11 miljonus sterliņu mārciņu.

Pagaidām nav zināms, kurš varētu pārņemt "Arsenal" trenēšanu un klubs pagaidām noliedz jebkādas spekulācijas šajā jautājumā.

Tomēr masu mediji jau sākuši vētīt iespējamos kandidātus. Lielākais favorīts uz Anglijas premjerlīgas kluba Londonas "Arsenal" galvenā trenera amata pārņemšanu esot Spānijas speciālists Luiss Enrike, kurš iepriekš vadījis "Barcelona" komandu.

Starp kandidātiem uz amatu min pašreizējo "Juventus" galveno treneri Masimiljāno Alegri, pazīstamo treneri Karlo Ančeloti, kā arī "Manchester City" galvenā trenera Pepes Gvardiolas asistentu Mikelu Artetu. Tāpat Londonas kluba galvenā trenera vietu varētu ieņemt "Arsenal" visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Tjerī Anrī vai cits šīs komandas bijušas futbolists Patriks Vjeirā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!