Foto: F64

Punktus Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 18.kārtas spēlē sestdien zaudēja pagājušās sezonas spēcīgākā vienība "Ventspils", kas izbraukumā nospēlēja 1:1 (1:0) ar vienu no turnīra pastarītēm "Daugavpils".

Spēles rezultātu ventspilnieki atklāja jau otrajā minūtē, kad pēc kuriozas situācijas soda laukumā bumba ielidoja mājinieku vārtos no staba. Savukārt izlīdzinājums tika panākts otrā puslaika otrajā minūtē, kad pēc standartsituācijas ar galvu precīzs bija "Daugavpils" komandas baltkrievu leģionārs Pāvels Riževskis.

Atlikušajā mača daļā "Ventspils" pārāk daudz bīstamus momentus nespēja izveidot un zaudēja svarīgus punktus.

Abas komandas neizšķirti savā starpā nospēlēja jau otro reizi šosezon, jo rezultāts 1:1 tika fiksēts arī pirmajā aplī aprīļa vidū Daugavpilī.

"Ventspils" punktus zaudēja jau otrajā mačā pēc kārtas, jo iepriekšējā cīņā nospēlēja 0:0 ar Jūrmalas "Spartaku".

Citā mačā drošu panākumu guva kopvērtējuma līdere "Liepāja", kas ar 2:0 (2:0) savā laukumā uzveica pastarīti "Metta"/"Latvijas Universitāte". Rezultātu 38.minūtē atklāja Iļja Šadčins, bet pāris minūtes vēlāk ar tālu sitienu precīzs bija arī Latvijas izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko, kuram šī bija debijas cīņa Kurzemes komandā.

Iepriekšējā kārtā liepājnieki viesos vien mača kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu 1:1 pret "Jelgavu", kamēr "Metta"/LU Rīgas derbijā savā laukumā piedzīvoja zaudējumu 1:5 pret "Skonto".

Vēl vienā mačā sestdien "Jelgava", kas turpina pakaļdzīšanos līderu trijniekam, savā laukumā ar 1:0 (1:0) pieveica "Spartaka" futbolistus. Šajā duelī vienīgos vārtus 30.minūtē iesita Nigērijas uzbrucējs Kenedijs Eriba.

Šī bija vienību trešā savstarpējā cīņa šosezon, bet iepriekšējos divos mačos spēles uzvarētājs tā arī netika noskaidrots, jo aprīlī mačs noslēdzās ar rezultātu 0:0, bet jūnijā - ar 1:1.

Kā zināms, "Spartaku" šonedēļ pameta nigēriešu leģionārs Abdultaofiks Ahmeds, kurš karjeru turpinās Zviedrijā.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 31 punktu 16 mačos ir "Liepāja", jau par pieciem punktiem apsteidzot "Ventspili", kas aizvadījusi 14 cīņas, bet vēl par punktu mazāk ir "Skonto" futbolistiem. Savukārt ceturtajā vietā ar 24 punktiem 15 cīņās seko "Jelgava", kas tagad Rīgas spēcīgākajai vienībai zaudē tikai punktu.

Stabilu piekto vietu ar 14 punktiem ieņem "Spartaks", "Daugavpils" ar deviņiem punktiem kopvērtējumā atrodama sestajā pozīcijā, bet tabulu ar pieciem punktiem noslēdz "Metta"/LU.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!