Foto: F64

Latvijas futbolists Raivis Hščanovičs, kurš karjeras laikā spēlējis Amerikas Futbola līgas (MLS) komandā "Toronto", atgriezies Latvijas virslīgas vienībā "Ventspils", informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Kā vēsta LFF publicēta informācija par spēlētāju pārejām, Hščanovičs no "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandas pievienojies "Ventspils" vienībai. Pats spēlētājs plašākus komentārus par notikušo pāreju sniegs pirmdien.

Hščanovičs Kanādas komandai "Toronto" pievienojās 2010. gada aprīlī, noslēdzot līgumu uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl uz diviem. Tomēr 2012. gada sākumā pēc līguma nepagarināšanas un neveiksmīgiem centieniem pārcelties uz Skotijas premjerlīgu viņš pievienojās Latvijas klubam "Jūrmala-VV", 2012. gada sezonu aizsargs pavadīja citā Latvijas komandā "Ventspils", bet nākamajā sezonā spēlēja "Jūrmala-VV" kluba tolaik jaunajā veidolā Rīgas "Daugava". Pirms diviem gadiem viņš papildināja "Metta"/"Latvijas Universitāte" rindas, taču kopš tā brīža virslīgā aizvadīja vien dažas spēles.

Pirms nokļūšanas Kanādā pašlaik 29 gadus vecais Hščanovičs divus gadus pavadīja Latvijas komandā "Skonto". Iepriekš aizsargs ticis izsaukts uz Latvijas izlasi, bet valstsvienībā nav debitējis.

Hščanovičs ir izveidojis labdarības fondu RH3, kas organizē pazīstamu sportistu ekipējuma izsoles. No izsolēs iegūtajiem līdzekļiem tiek sniegta dažāda veida palīdzība ar vēzi slimiem bērniem.

Tāpat sastāvu papildinājusi Jūrmalas "Spartaka" vienība. Jūrmalas komandas rindas papildinājis Artis Jaudzems no "Jelgavas", kā arī Krievijas futbolists Jevgēņijs Kozlovs no Sanktpēterburgas "Dinamo" komandas, brazīlietis Felipe duš Santušs, Kazahstānas U-21 izlases spēlētājs Rinats Hairuļins un kotdivuārietis Ridvaru Adejemo, kā arī komandā atgriezies Somijā dzimušais afgānis Moštags Jagubi.

Sastāvu turpina papildināt arī ambiciozā debitante "Rīgas Futbola skola" (RFS), kam pievienojies Ukrainas pēc spēka otrās līgas komandas Dņepropetrovskas "Inter" spēlētājs Jevgēņijs Prokopjovs, Francijas komandas "Nice" sistēmas futbolists Hičams el Hamdauī, Darjus Kazubovičs un Vitālijs Poļjanskijs, kuri abi pērn pārstāvēja Lietuvas klubus, kā arī krievu futbolists Nika Piļjevs.

Tikmēr otra virslīgas debitante "Riga" papildinājusi sastāvu ar trim Latvijas U-21 izlases spēlētājiem Sergeju Vorobjovu, kā arī Iļju Šadčinu un Reini Flaksi, kuri abi pērn "Liepājai" palīdzēja izcīnīt čempiona titulu. Tāpat rīdziniekiem pievienojies pussargs Džons Kamara, kurš aizvadījis četrus mačus Sjerraleonas valstsvienībā, Krievijas futbolisti Ivans Kņazevs un Jevgēņijs Šerenkovs, kā arī ukraiņi Pavlo Fedosovs un Ihors Lihovka.

Tikmēr pērnās sezonas pastarīte "Metta"/LU papildinājusi sastāvu ar trim Nigērijas futbolistiem - Abdamu Abdullahi, Abrahamu Ašrifi un Hasanu Balu. Tāpat komandai, kas tikai pērn pirmo reizi vēsturē piesaistīja ārzemju spēlētājus, palīdzēs lietuvietis Mindaugs Grigaravičs.

Kā zināms, "Riga" pagājušajā sezonā, startējot vēl ar veco nosaukumu "Caramba"/"Dinamo", triumfēja pirmās līgas čempionātā, izcīnot tiesības šosezon piedalīties virslīgā. Pēcāk komanda lēma par nosaukuma maiņu, kas gan izraisījis iebildumus Rīgas domē.

Šosezon virslīgā būs vēl viena jaunpienācēja - RFS, kas iespēju startēt čempionātā ieguva pēc tam, kad licenci nesaņēma parādu māktā "Skonto". Tomēr jaunajā sezonā valsts titulētākais futbola klubs startēs pirmajā līgā, kur pakāpeniski tam būs jānokārto savas parādsaistības.

Tādējādi 2016. gada virslīgas čempionātā startēs "Liepāja", "Ventspils", "Jelgava", "Daugavpils", Jūrmalas "Spartaks", "Metta"/"Latvijas Universitāte", "Riga" un RFS.

Aizvadītajā sezonā "Liepāja" triumfēja virslīgā, lai gan aizvadīja tikai otro sezonu čempionātā. Otrā palika "Skonto", bet bronzas medaļas izcīnīja "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!