Foto: LETA

Latvijas Futbola virslīgas valde esot pārsteigta par “Skonto” komandas iesniegto protestu Latvijas Futbola federācijā (LFF) un Virslīgā par “Jūrmala” pārkāpumiem leģionāru jautājumā, vēsta turnīra oficiālā mājaslapa internetā.

Atgādinām, ka pirmdien “Skonto” iesniedza protestu, jo kluba vadība uzskata, ka “Jūrmala” abu vienību savstarpējā mačā esot pārkāpusi klubu vienošanos leģionāru jautājumā, un uzskata, ka jūrmalniekiem jāpiešķir tehniskais zaudējuma ar 0:3.

“Biedrības “Latvijas Futbola virslīga” valde ir ļoti pārsteigta par „Latvijas titulētākā futbola kluba” versiju par virslīgas reglamenta dažu punktu interpretāciju. Saskaņā ar Virslīgas reglamenta 4.6.punktu, „piesakot leģionāru, katru gadu jāiemaksā biedrības ‘’Latvijas Futbola Virslīga’’ bankas kontā: par 5 futbolistiem – 300 LVL par katru; par sesto futbolistu – 500 LVL; par septīto – 800 LVL; par katru nākamo – 1000 LVL. Spēlētājs (leģionārs) var piedalīties Latvijas Virslīgas čempionāta un Latvijas kausa izcīņas spēlēs pēc iepriekš minētās apmaksas veikšanas,” skaidroja čempionāta valde.

“22.martā virslīgas klubu kopsapulcē tika nolemts iesniegt lūgumu LFF valdei veikt grozījumus virslīgas reglamentā, kur noteikt, ka leģionārus futbola klubi piesaka nevis uz visu sezonu, bet katrā reģistrācijas periodā un samaksa par pieteiktajiem leģionāriem jāveic līdz attiecīgā reģistrācijas perioda pēdējās dienas plkst.23.59, kam pamatojums ir biedrības "Latvijas Futbola virslīga" bankas konta izraksts, - tātad šosezon līdz 23.martam un 30.jūlijam. Visu klubu pārstāvji džentlmeniski vienojās par to, ka neatkarīgi no LFF valdes lēmuma leģionāru maksu visi pārskaitīs līdz čempionāta sākumam," teikts virslīgas valdes paziņojumā.

““Jūrmalas” komanda 300 latus pārskaitīja 22.martā un vēl 300 latus 24.martā (saskaņā ar atsūtīto maksājuma uzdevuma kopiju), bet nauda virslīgas kontā ienāca tikai 26.martā. Liekas, ka virslīgas reglaments ir ievērots, bet džentlmeniskā vienošanās - nē, bet par to lai spriež LFF disciplinārā komisija, kurai par šo gadījumu protestu iesniegusi "Skonto" komanda," stāsta virslīgas čempionāta valde.

Tikmēr Virslīgas izpilddirektors Normunds Malnačs bija neapmierināts ar to, kā “Skonto” kluba vadība publiskojusi iekšējo domstarpību risināšanas gaitu.

“Ja vēl var saprast Jūsu vēlmi iesniegt vēstuli LFF un Virslīgai par leģionāra atrašanos laukumā, tad pilnīgi neizprotama ir Jūsu vēlme publiskot klubu iekšējo domstarpību risināšanas gaitu, piedevām darīt to ar sagrozītiem faktiem. Skonto nav iesniedzis „protestu”, bet gan vēstuli, jo nav ievērotas pienākošās procedūras un nav iemaksāta atbilstoša nauda, saskaņā ar augstāk minēto reglamentu,” vēstulē “Skonto” valdes loceklim AntanamSakavickam raksta Malnačs „Pēkšņi uzradies kaut kāds papīrs” ir bankas interneta bankas izdruka, kuru Kolidzeja kungs Jums piegādāja pusstundas laikā pēc Jūsu kategoriskās prasības.”

“Virslīgas turnīrs ir sācies ar piecām ļoti interesantām spēlēm, kuru rezultāti varbūt ir kādu sarūgtinājuši. Agri vai vēlu zaudējumu rūgtums futbolā ir neizbēgams, ar to ir jāmācas sadzīvot. Futbola spēļu liktenim ir jāizlemjas futbola laukumā nevis kabinetos, tomēr arī reglamenti ir jāievēro. Cerams, ka šis incidents būs laba skola mūsu klubiem un līdzīgas domstarpības iemācīsimies risināt civilizētā veidā.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!