Foto: AFP/Scanpix

Madrides "Real" treneris Zinedins Zidāns bez īpaša stresa gatavojas savam pirmajam "El Clasico" - mačam pret "FC Barcelona", ziņo vietējie mediji.

Divu Spānijas superklubu - Madrides "Real" un "FC Barcelona" - savstarpējās spēles, sauktas par "El Clasico", vienmēr izsauc īpašu līdzjutēju interesi. Nākamais "El Clasico", kas notiks sestdien, 2. aprīlī, Spānijas čempionāta 31. kārtas ietvaros, Zidānam būs pirmais trenera amatā, taču viņš tāpēc nejūtot vairāk stresa kā parasti.

"Šonakt es kārtīgi izgulēšos," intervijā kluba mājas lapā saka Zidāns. "Protams, "El Clasico" ir daudz svarīgāks statuss nekā jebkuram citam mačam [Spānijas čempionātā], taču savu attieksmi nemainīsim. Ceru no Barselonas aizbraukt ar uzvaru kabatā," saka Zidāns.

"Šī ir tikai kārtējā spēle, kurai gatavosimies ierastajā veidā. Mums ir jāizbauda spēle un tas, ka spēkosimies ar lieliskajiem "FC Barcelona" futbolistiem. Es šīs sajūtas izbaudīšu pirmo reizi savā trenera karjerā. Mani neuztrauc zaudējumu sērija kataloņiem, mēs spēlēsim savu spēli. Mums ir plāns uz šo maču, ko centīsimies realizēt."

Madridieši pēdējo triju sezonu laikā uzvarējuši tikai divās no sešām "El Clasico" spēlēm, tuklāt "FC Barcelona" savstarpējos mačos ir pārspējuši "Real" divas reizes pēc kārtas.

Kopumā Spānijas čempionātā ir notikušas 171 "El Clasico" spēles; 71 reizi uzvaru svinējuši "Real", 68 reizes - "FC Barcelona", bet 32 reizes mačs noslēdzies neizšķirti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!