Foto: DELFI
Nīderlandes futbola izlases galvenais treneris Gūss Hidinks pirms Eiropas čempionāta atlases spēles pret Latviju no kandidātu pulka atskaitījis trīs futbolistus, tādējādi zināmi tie 23 spēlētāji, kuri ieradīsies Rīgā, vēsta aģentūra "Reuters".

Kā pēdējie no kandidātu pulka pēc pārbaudes spēles ar ASV atskaitīti Tjarons Šeri, Devijs Propers un Joels Veltmans. Pirmie divi nepiedalījās jau spēlē pret ASV, bet Veltmans piedzīvoja debiju valstsvienības rindās šajā mačā.

Nīderlandes izlases galvenais treneris Hidinks un vietējie mediji pirms došanās uz Latviju uzsvēruši, ka šī būs ļoti svarīga spēle, jo Nīderlande, kas EURO 2016 kvalifikāciju iesākusi samērā neveiksmīgi, Rīgā nevar atļauties zaudēt punktus. 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas A grupas kopvērtējumā pēc pirmā apļa (piecām no 10 spēlēm) šobrīd līdere ar 13 punktiem ir Čehija, 12 punkti ir Islandei, bet Nīderlande ar septiņiem punktiem ir tikai trešā. Tālāk seko Turcija (pieci punkti), Latvija ar trim punktiem, bet pēdējā ir Kazahstāna ar vienu punktu.

Latvijas Nīderlandes cīņa "Skonto" stadionā risināsies piektdien, 12.jūnijā, un sāksies pulksten 21:45.

Nīderlandes izlases sastāvs spēlei pret Latviju: 
vārtsargi - Tims Kruls ("Newcastle United"), Jaspers Silesens (Amsterdamas "Ajax"), Kenets Vermērs ("Feyenoord");

aizsargi – Deilijs Blinds ("Manchester United"), Džefrijs Bruma ("PSV Eindhoven"), Darils Janmāts ("Newcastle United"), Bruno Martinss Indi ("Porto"), Karims Rekiks ("PSV EIndhoven"), Rons Vlārs ("Aston Villa"), Stefans de Vrijs ("Lazio"), Gregorijs van der Vīls ("Paris Saint Germain"), Jetro Vilemss ("SPV Eindhoven")

pussargi – Jordijs Klazijs ("Feyneoord"), Memfiss Depajs ("PSV Eindhoven"), Džermains Lenss (Kijevas "Dinamo"), Kvinsijss Proumss (Maskavas "Spartak"), Veslijs Sneijders ("Galatasaray"), Žoržinjo Vijnaldums ("SPV Eindhoven")

uzbrucēji – Stīvens Berghuiss ("AZ Alkmaar"), Klāss Jans Huntelārs ("Schalke 04"), Lūks de Jongs ("PSV Eindhoven"), Lusiano Narsings ("PSV Eindhoven"), Robins van Pērsijs ("Manchester United")

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!