Foto: AFP/Scanpix

Vienu no savām visu laiku nozīmīgākajām uzvarām trešdien izcīnīja Glāzgovas ”Celtic” futbolisti, kuri UEFA Čempionu līgas G grupas spēlē savā laukumā ar 2:1 (1:0) pieveica spāņu grandu ”Barcelona”.

Visu spēļu statistiku var apskatīt ŠEIT

Uzvaras nozīmi vēl vairāk pastiprina fakts, ka ”Celtic” klubs šonedēļ svin savu 125.dzimšanas dienu, tādējādi Glāzgovas vienība saviem faniem sarūpēja iespaidīgu dāvanu.

Abu komandu pirmajā duelī Barselonā ”Celtic” tikai pēdējās sekundēs ielaida vārtus un zaudēja ar 1:2, un gandrīz ”uzkāpa uz tā paša grābekļa” arī savās mājās. Pirmajā puslaikā Viktors Vanjama guva ”Celtic” pirmos vārtus, bet 83.minūtē Čempionu līgas debitants Tonijs Vats panāca jau 2:0. Kompensācijas laika sākumā Lionels Mesi vienus vārtus atguva, bet ”Celtic” atlikušajā laikā tomēr nosargāja tik nozīmīgo uzvaru.

Vēl šajā grupā ”Benfica”, pateicoties Oskara Kordozo diviem gūtajiem vārtiem otrajā puslaikā, ar 2:0 pieveica Maskavas ”Spartak”.

”Barcelona” pēc zaudējuma šajā grupā gan saglabā līderpozīcijas ar deviņiem punktiem, pa četriem punktiem ir ”Celtic” un ”Benfica”, bet ”Spartak ir trīs punkti.

Tikmēr H grupā pirmo vietu un iekļūšanu nākamajā kārtā trešdien nodrošināja ”Manchester United”, kas viesos pēdējās desmit minūtēs guva trīs vārtus un ar 3:1 (0:0) pieveica ”Braga”. Otrā puslaika sākumā Alans guva mājiniekiem pirmos vārtus, bet mača izskaņā mančestriešiem uzvaru nodrošināja Robins van Pērsijs, Veins Rūnijs un Havjērs Ernandess.

Citā spēlē šajā grupā ”Galatasaray” arī ar 3:1 (1:0) viesos uzvarēja ”CFR Cluj”. Uzvarētājiem visus trīs vārtus guva Buraks Jilmazs.

Kopvērtējumā šajā grupā ”Manchester United” ir 12 punkti, pa četriem punktiem ir ”Galatasaray” un ”CFR Cluj”, bet trīs punkti ir ”Braga”.

Rezultatīvi mači trešdien aizritēja F grupā, kurā kopvērtējumā šobrīd pa deviņiem punktiem ir ”Bayern” un ”Valencia”, seši punkti ir Borisovas BATE, bet bez punktiem ir ”Lille”.

”Bayern” ar 6:1 sagrāva ”Lille”, sagādājot Francijas klubam smagāko zaudējumu Eirokausos. Trīs vārtus uzvarētājiem guva Klaudio Picāro. Otrā mačā ”Valencia” ar 4:2 pieveica vienu no šīs sezonas pārsteigumu autoriem BATE.

Vissarežģītākā situācija pirms pēdējām divām kārtām izvērtusies E grupā. Vienā no mačiem Čempionu līgas uzvarētāji ”Chelsea” savā laukumā burtiski pēdējā sekundē izrāva uzvaru 3:2 pār Doņeckas ”Šahtar”, kas divus vārtus zaudēja pēc sava vārtsarga Andreja Pjatova kļūdām. Uzvaras vārtus ”Chelsea” labā pēc stūra sitiena izspēles ar galvu guva uz maiņu iznākušais Viktors Mozess, bet ”Šahtar” labā abus vārtus guva brazīliešu pussargs Viljans.

Otrā šīs grupas spēlē ”Juventus” ar 4:0 sagrāva ”Nordsjælland”, trīs vārtus gūstot jau līdz 37.minūtei.

Tagad kopvērtējumā šajā grupā ”Šahtar” un ”Chelsea” ir pa septiņiem punktiem, seši punkti ir ”Valencia”, bet ”Nordsjælland” ir viens punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!