Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Talantīgais Dortmundes "Borussia" kluba uzbrucējs Jusufa Mukoko, kuru nākamajā otrdienā varēs redzēt "Daugavas" stadionā, ceturtdien laboja divus nozīmīgus Vācijas U-21 futbola izlases rekordus.

Mukoko 16 gadu un 286 dienu vecumā kļuva par visu laiku jaunāko Vācijas U-21 vīriešu futbola izlases spēlētāju un vārtu guvēju.

Jaunais uzbrucējs ceturtdien guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli 2023. gada Eiropas U-21 čempionāta kvalifikācijas spēlē, Vācijas jaunajiem futbolistiem viesos ar 6:0 (5:0) uzvarot vienaudžus no Sanmarīno.

Visu laiku jaunākais Vācijas U-21 izlases spēlētājs iepriekš bija Floriāns Vircs, kurš šīs vecuma grupas valstsvienībā debitēja 17 gadu un 159 dienu vecumā. Savukārt jaunākais vārtu guvējs bija Juliāns Drakslers, kurš 2011. gadā Vācijas U-21 izlasē izcēlās 17 gadu un 323 dienu vecumā.

Mukoko iepriekšējā sezonā kļuva par bundeslīgas visu laiku jaunāko spēlētāju, Vācijas elites līgā debitējot dienu pēc 16 gadu jubilejas. Viņš ir arī bundeslīgas visu laiku jaunākais vārtu guvējs.

Iepriekšējā sezonā Mukoko Vācijas bundeslīgā guva trīs vārtus, bet šosezon vēl nav izcēlies.

Vācijas jaunie futbolisti turpinājumā dosies uz Rīgu, kur otrdien mēros spēkus ar Latvijas izlasi. Pašmāju U-21 izlase piektdien Jelgavā cīnīsies ar vienaudžiem no Polijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!