Foto: kadra no video
Ir izvēlēti 10 kandidāti, kas pretendē uz 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra oficiālā talismana "amatu", vēsta turnīra rīkotāji.

Balsojumā, kas notika FIFA mājas lapā, piedalījās vairāk kā 50 tūkstoši 2018. gada Pasaules kausa izcīņas rīkotājvalsts, Krievijas, iedzīvotāji. 10 populārākie tēli ir Amūras tīģeris, spēkavīrs, vilks, Tālo Austrumu leopards, Ugunsputns, citplanētietis, kosmonauts, kaķis, lācis un robots.

"FIFA ir svarīgi zināt un saprast krievu sabiedrības simpātijas attiecībā uz talismana personāžu," saka FIFA mārketinga direktors Tjerī Vails. "Turnīra talismanam būs galvenā loma saviļņojošas atmosfēras radīšanā apkārt turnīram un tam ir jābūt saistītam ar vietējiem līdzjutējiem, kā arī ar ārzemju viesiem."

Galvenais talismana atribūts, pēc balsotāju domām, ir futbola buči un bumba. Nākamie populārākie ir svilpe, pulkstenis, cimdi un mugursoma. Talismanam ir jābūt "sportiskam", tā uzskata 32% aptaujas dalībnieku, "azartiskam" (31%), "komandas spēlētājam (20%), "gudram" (26%) un "cēlsirdīgam" (23%).

Tālākā talismana dizaina uzticēta māksliniekiem - šajā darbā iesaistīsies vairāk kā 50 Krievijas mākslas augstskolu studentu. Pēc skiču iesniegšanas īpaša žūrija izvēlēsies trīs labākos darbus, par kuriem atkal notiks balsojums.

2018. gada Pasaules kausa talismana prezentācija paredzēta 2016. gadā.

Kā zināms, turnīra logotips tika parādīts jau 2014. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!