"Delfi TV ar Jāni Domburu" raidījumā šonedēļ piedalījās Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidāti Vadims Ļašenko un Sandis Ģirģens, kuri diskusijas gaitā aktualizēja arī jautājumu par leģionāru kvotām Latvijas futbolā.

Šobrīd Latvijas futbola čempionātā spēkā ir "8+3" sistēma, kas paredz vismaz trīs Latvijā izaudzinātu futbolistu dalību spēlēs. Kā diskusijā norādīja Ģirģens, tas pat nenozīmē trīs Latvijas futbolistu spēlēšanu komandā, jo "Latvijā audzis spēlētājs" var arī būt ārzemnieks, kurš līdz 21 gada vecumam vismaz 36 mēnešus ir spēlējis Latvijā.

Ģirģens diskusijā norādīja, ka savulaik Ļašenko lobējis kādam klubam izdevīgu virzienu leģionāru jautājumā.

Ļašenko uz repliku atbildēja: "Esmu priecīgs, ka esmu aktīvs jebkurā jautājumā. Gan šajā, gan runājot par izlases treneri. Man bijušas tikšanās gan ar [Vladimiru] Šteinbergu, gan ar citiem kandidātiem. Esmu bijis aktīvs."

Uz Ģirģena jautājumu, vai "8+3" sistēma ir labvēlīga Latvijas futbolam, Ļašenko norādīja, ka to varēs spriest pēc gadiem. "Tā nav manis ieviesta sistēma. To akceptēja biedri, LFF valde, klubi."

Ģirģens diskusijā izvairījās apsūdzēt Ļašenko kādā pārkāpumā, bet uzsvēra, ka viņam nepatīk "kā ir izlobēta "8+3" sistēma, jo ilgtermiņā pēc būtības tā iznīdē Latvijas spēlētājus". "Viņiem nav kur spēlēt. Jauniešiem, kuri grib, jābrauc prom vai jāsēž uz rezervistu soliņa, jo nav attīstības perspektīvas."

Pēc iekšlietu ministra teiktā, "8+3" sistēma lobēta Latvijas lielo klubu interesēs, kuri esot ieinteresēti leģionāru pārdošanā.

Uz repliku par lielo klubu lobēšanu Ļašenko bilda; "Es komunicēju ar visiem klubiem – ar virslīgas, pirmās līgas, elites akadēmiju, ar visiem. Tas ir mans darbs, man tas ir interesanti. Es esmu aktīvs jebkurā futbola procesā, tas ir mans dzīves veids un sirdslieta."

Pilnu debašu ierakstu skatieties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!