Foto: Reuters/Scanpix
UEFA Čempionu līgas grupu turnīru ar neizšķirtiem trešdien sāka abi Anglijas pilsētas Mančestras futbola klubi - "Manchester City" un "Manchester United".

Ar neizšķirtu dalību UEFA Čempionu līgas turnīrā trešdien uzsāka Anglijas čempionvienība Mančestras "United", kas C apakšgrupas pirmās kārtas spēlē izbraukumā nospēlēja 1:1 (1:1) ar Portugāles komandu Lisabonas "Benfica".

Cīņas rezultātu 24.minūtē atklāja "Benfica" komandu pārstāvošais Paragvajas uzbrucējs Oskars Kardoso, bet pirmā puslaika izskaņā neizšķirtu panāca Raiens Gigss, kurš ar lielisku sitienu no soda laukuma robežas raidīja bumbu gandrīz pašā vārtu augšējā stūrī.

Līdz ar to 37 gadus vecajam Gigsam šī kļuva jau par 16.UEFA Čempionu līgas sezonu, kurā velsiešu pussargs izcēlies ar vārtu guvumu, kas ir jauns rekords. Iepriekšējais rekords - 15 sezonas - piederēja spāņu zvaigznei Raulam.

Citā šīs grupas pirmās kārtas spēlē Šveices klubs "Basel" savā laukumā ar 2:1 (1:0) pieveica turnīra debitantus Galacas "Otelul" no Rumānijas.

Uzvarētājiem abus vārtus guva Aleksandrs Frejs, kurš vienreiz realizēja 11 metru soda sitienu, bet "Otelul" rindās ar precīzu sitienu izcēlās Mariuss Pena.

Neizšķirti UEFA Čempionu līgas A apakšgrupas pirmās kārtas spēlē trešdien cīnījās ambiciozais Anglijas premjerlīgas klubs Mančestras "City" un Itālijas A sērijas čempionāta vienība "Napoli".

Spēle Mančestrā noslēdzās ar rezultātu 1:1 (0:0).

Pirmajā puslaikā vārti netika gūti, bet 69.minūtē viesus vadībā izvirzīja Urugvajas uzbrucējs Edinsons Kavani. Lai panāktu neizšķirtu, Mančestras klubam bija nepieciešamas piecas minūtes, kad precīzi sita serbu aizsargs Aleksandrs Kolarovs.

Otrajā šīs grupas cīņā pazīstamā Vācijas vienība Minhenes "Bayern" izbraukumā ar 2:0 (1:0) pieveica Spānijas klubu "Villarreal".

Šajā cīņā rezultātu jau septītajā minūtē atklāja Tonijs Kross, bet otros vārtus "Bayern" guva tikai 76.minūtē, kad ar precīzu sitienu izcēlās laukumā uz maiņu nākušais brazīliešu aizsargs Rafinja.

Minimālu uzvaru UEFA Čempionu līgas turnīra futbolā D apakšgrupas pirmās kārtas spēlē trešdien izcīnīja karaliskais Spānijas klubs Madrides "Real".

Aizvadītajā cīņā "Real" izbraukumā tikai ar rezultātu 1:0 (0:0) pieveica Horvātijas vienību Zagrebas "Dinamo".

Vienīgos vārtus mača 53.minūtē guva Anhels di Marija.

Kaut gandrīz visu spēli "Real" komandai bija pārsvars un vairākas labas iespējas gūt vārtus, viesiem pretinieku vārtsargu izdevās pārspēt tikai vienu reizi.

Jāpiemin, ka kopš 73.minūtes "Real" spēlēja mazākumā, jo par otro dzelteno kartīti mačā laukumu nācās atstāt brazīliešu aizsargam Marselu.

Tikmēr otra šīs grupas spēle starp Nīderlandes klubu Amsterdamas "Ajax" un septiņkārtējo Francijas čempionvienību Lionas "Olympique" noslēdzās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0).

Mača gaitā abām komandām bija vairākas iespējas gūt vārtus, taču labi darbojās abi vārtsargi un spēles rezultāts tā arī netika atklāts.

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs sacensību astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās vienības sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas turnīrā.

Kā ziņots, kopumā grupu turnīrā startē 32 komandas no 18 valstīm. Vislielākā pārstāvniecība ir Anglijai un Spānijai, grupu turnīrā piedaloties pa četriem šo valstu klubiem.

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas fināls tiks aizvadīts Minhenē.

Pagājušajā sezonā UEFA Čempionu līgā triumfēja pēdējo trīs gadu Spānijas čempioni "Barcelona", kas finālmačā ar 3:1 pārspēja Mančestras "United".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!