Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas miljardieris Romāns Abramovičs pārdos Anglijas premjerlīgas klubu Londonas "Chelsea" un ienākumus gatavojas ziedot kara upuriem, vēsta BBC.

Savā paziņojumā "Chelsea" mājaslapā Abramovičs sacīja, ka šis bijis ārkārtīgi grūts lēmums, un viņam esot sāpīgi pārdot komandu. Jau ziņots, ka pēc Krievijas militārā iebrukuma Abramovičs "Chelsea" klubu aizvadītajā nedēļas nogalē nodeva labdarības fonda rokās.

Abramovičs arī norādīja, ka neprasīs atmaksāt kluba aizdevumus un ieņēmumus ziedos kara upuriem Ukrainā. Tiesa, viņa paziņojumā viņš tieši nepieskārās Ukrainā notiekošajam karam. "Tas ietver kritisko līdzekļu nodrošinājumu steidzamām un tūlītējām vajadzībām, kā arī atbalstu ilgtermiņa atveseļošanās darbam," teikts Abramoviča paziņojumā.

"Pašreizējā situācijā esmu pieņēmis lēmumu pārdot klubu, jo uzskatu, ka tas ir visu iesaistīto personu labākajās interesēs. Kluba pārdošana netiks sasteigta, bet gan tiks veikta attiecīgajā procesā," teikts Abramoviča paziņojumā.

Abramovičs pārņēma "Chelsea" vadību 2003. gadā.

Lielbritānijas valdība paziņoja, ka ieviesīs bargas sankcijas pret Kremļa vadonim Vladimiram Putinam pietuvinātiem trīs miljardieriem, neminot tos vārdos, tomēr nojaušams, ka viens no tiem ir Abramovičs.

Šveices izdevums "Blick" ziņoja, ka Abramovičs vērsies pie uzņēmēja Hansjorga Vaisa, piedāvājot viņam iegādāties "Chelsea". Vaiss sacīja, ka Krievijas miljardieris cenšas pēc iespējas ātrāk "tikt vaļā no "Chelsea", pirms stājas spēka Lielbritānijas parlamenta sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!