Foto: F64

Licenču nepiešķiršana Rīgas un Daugavpils "Daugavas" vienībām dalībai jaunās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā ilgtermiņā nāks par labu valsts futbolam, pauda biedrības "Latvijas Futbola virslīga" izpilddirektors Emīls Latkovskis.

Kā zināms, Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komisija pagājušajā nedēļā lēma Rīgas "Skonto" pielaist startam virslīgā, bet "Daugavas" komandām no Rīgas un Daugavpils licences tika atteiktas. Līdz ar to nākamajā sezonā virslīgas čempionātā piedalīsies astoņas vienības, kas būs mazākais skaits kopš 2007.gada.

"Man nav pamata domāt, ka Apelācijas komisijā kāds strādātu negodprātīgi un neprofesionāli, lai lēmumu par licences nepiešķiršanu klubiem varētu saukt par nepamatotu. Domāju, ilgtermiņā futbols no tā iegūs, jo virslīgā startēs klubi, kas atbilst visām mūsu izvirzītajām prasībām. Pie šiem noteikumiem mums jāpieturas arī turpmāk," uzsvēra Latkovskis.

Tiesa, šobrīd neskaidra situācija ir ap Rīgas "Daugavu", jo tā ir sasniegusi Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālu, bet šobrīd ir bez licences. Kārtas pāru izloze norisināsies jau februāra beigās.

"Federācijai jālemj, ko darīt ar Rīgas "Daugavu" un tās dalību kausā. Tāpat svarīgi, kāda būs paša kluba turpmākā rīcība, jo tas var pieteikties startam arī pirmajā līgā. Šis jautājums nav viegls, turklāt nav arī īsti manā kompetencē," pauda Latkovskis. Rīgas klubs kausa izcīņas astotdaļfinālā pieveica pirmās līgas komandu "Smiltene", tāpēc teorētiski iespējams, ka šī vienība varētu aizņemt "Daugavas" vietu ceturtdaļfinālā.

"Runājot par "Skonto", saprotu, ka klubā situācija ir gājusi uz labo pusi, tāpēc vēlu tam pilnīgu atveseļošanos. Arī virslīgai komunikācija ar šo vienību ir uzlabojusies," izteicās Latkovskis. "Arī šajā gadījumā domāju, ka lēmums piešķirt licenci "Skonto" klubam tika pieņemts gana profesionāli, jo Apelācijas komisijas vadītājs Aivars Bergers ir aktīvi sekojis līdzi komandā esošajai situācijai, turklāt tieši viņš pērn, vēl strādādams Klubu licencēšanas komisijā, pirms sezonas nolēma komandai licenci nepiešķirt. Šo lēmumu gan vēlāk Apelācijas komisija atcēla. Cik saprotu, Bergers arī turpmāk sekos līdz situācijai ap "Skonto", lai visi noteikumi tiktu pildīti. Uzskatu, ka pieņemtais lēmums ir pozitīvs"

Virslīgas izpilddirektors uzskata, ka astoņi klubi virslīgā ir optimāls skaits Latvijai, jo tieši tik daudz spēj izpildīt tiem noteiktās prasības.

"Esam izvirzījuši noteiktus kritērijus klubu dalībai virslīgā. Tam atbilst astoņas komandas, līdz ar to šobrīd vietējais čempionāts ar astoņām vienībām ir optimālais variants. Mūs sagaida ļoti aizraujošs čempionāts," uzsvēra Latkovskis.

Jaunā futbola virslīgas sezona sāksies 13.martā, kad atklāšanas cīņā "Liepāja" uzņems valsts vicečempioni "Skonto".

Jau pērn "Skonto" un Daugavpils "Daugava" nesaņēma licences, jo rīdziniekiem nebija izpildītas finansiālās saistības, bet Latgales klubam nebija tā struktūrā iekļautas jaunatnes akadēmijas. Pēc tam abas vienības iesniedza apelācijas, pēc to izskatīšanas abiem klubiem tomēr tiekot pie iespējas spēlēt virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!