Foto: EPA/Scanpix/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas klubs Mančestras "United" un Itālijas A sērijas komanda "AC Milan" ceturtdien cīnījās neizšķirti UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē.

Duelis Mančestrā noslēdzās ar rezultātu 1:1 (0:0).

Jau 11.minūtē bumbu "United" vārtos raidīja Frenks Kesijs, taču spēles ar roku dēļ rezultāts palika nemainīgs. Pirmajā puslaikā abām komandām bija pāris labas iespējas, bet pirmās 45 minūtes noslēdzās neizšķirti.

No otrā puslaika sākuma Antonī Marsiāla vietā laukumā spēlēja 18 gadus vecais kotdivuārietis Amads Djalllo, kurš 50.minūtē attaisnoja uz viņu liktās cerības. Pēc Brunu Fernandesa piespēles no Bergāmo "Atalanta" iegādātais Djallo ar pakausi sita bumbu vārtos - 1:0.

Tiesa, otrā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē viesi izglābās no zaudējuma, pēc stūra sitiena precīzi ar galvu sitot Simonam Kjēram.

Pēc mača "United" aizsargs Herijs Magvairs lielīja jaunā futbolista Djallo sniegumu. "Viņš ir lielisks un jauns spēlētājs, kurš sevi apliecināja pēc iesaistīšanās mačā. Cerams, ka arī turpmāk varēsim no viņa sagaidīt tādu sniegumu," teica Magvairs.

"AC Milan" komanda cīnījās bez savas zvaigznes Zlatana Ibrahimoviča, bijušajam "United" futbolistam nespēlējot traumas dēļ.

Platu soli pretī ceturtdaļfinālam spēra Amsterdamas "Ajax", kas savā laukumā ar 3:0 (0:0) pārspēja Bernes "Young Boys". Nīderlandes komandā otrajā puslaikā vārtus guva Deivijs Klāsens, Dušans Tadičs un Braiens Brobijs.

Uzvaru ar trīs vārtu pārsvaru svinēja arī "AS Roma", kas mājās ar 3:0 (1:0) bija pārāka pār Doņeckas "Šahtar". Romiešiem vārtus guva Lorenco Pelegrīni, Stefans el Šarāvi un Džanluka Mančīni.

Uz nākamo kārtu cerīgi var raudzīties arī "Villarreal", kas viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja Kijevas "Dinamo". Spāņu vienībai ar gūtiem vārtiem izcēlās Pau Torress un Rauls Albiols.

Ar tādu pašu rezultātu uzvarēja cita Spānijas komanda "Granada", kas mājās ar 2:0 (1:0) uzveica "Molde" futbolistus. Laukuma saimniekiem precīzi sitieni bija Horhem Molinam un Roverto Soldado.

Pārliecinoša uzvara arī Anglijas premjerlīgas klubam Londonas "Arsenal", kas pretinieku frontē ar 3:1 (1:0) pieveica Pirejas "Olympiacos". Londoniešiem vārtus guva Martins Odegārds, Gabriels un Mohameds Elneni, bet mājiniekiem - Jusefs el Arabi.

Divu vārtu pārsvars pirms atbildes mača ir arī Totenhemas "Hotspur", kas mājās ar 2:0 (1:0) apspēlēja Zagrebas "Dinamo". Mājiniekiem abi vārti Herija Keina kontā.

Vēl ceturtdien Prāgas "Slavia" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar jauno Skotijas čempioni Glāzgovas "Ranger". Mājiniekus septītajā minūtē vadībā izvirzīja Nikolea Stanciu, bet 36.minūtē 1:1 panāca Filips Helanders.

Atbildes spēles notiks nākamajā nedēļā.

Fināls šogad 26.maijā tiks aizvadīts Gdaņskā, kur titulmačam bija jānotiek jau pagājušajā sezonā, taču Covid-19 izplatības dēļ tas tika pārcelts uz Ķelni. Pēc gada fināls paredzēts Seviljā, bet 2023.gadā - Budapeštā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!