Foto: Māris Greidāns
Pieredzes bagātais Valerijs Afanasjevs svētdien "Optibet" futbola virslīgas čempionātā savai komandai "Daugavpilij" uzvaru nodrošināja ar lieliski izspēlētu stūra sitienu.

"Daugavpils" viesos ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Ventspili".

Spēles ievadā bumbu biežāk kontrolēja mājinieki, kas desmitajā minūtē vainagojās ar iespēju no aptuveni 20 metriem izpildīt standartsituāciju. Jurija Tkačuka sistā bumba lidoja nedaudz garām vārtiem. 20.minūtē Kaspars Kokins soda laukumā uzvarēja divcīņu ar aizsargu un brīdi vēlāk neprecīzi sita no tuvas distances.

Četras minūtes vēlāk Milenko Maloviča sitienu uz "Daugavpils" vārtiem ar pirkstu galiem atvairīja Frenks Orols. Puslaika otrajā pusē daugavpilieši spēja izlīdzināt spēku samēru un 33.minūtē nopelnīja iespēju izpildīt stūra sitienu. To filigrāni izspēlēja pieredzējušais Valerijs Afanasjevs, kurš no stūra sitiena punkta spēja iegriezt bumbu ventspilnieku vārtos.

Pirmā puslaika pēdējā minūtē Borisam Bogdaškinam bija lieliska iespēja panākt neizšķirtu, bet viņa sitienu atvairīja Orols.

Otrā puslaika pirmā puse aizritēja bez pārlieku bīstamiem momentiem, spēlei lielākoties norisinoties laukuma vidus daļā. Spēles 60.minūtē divi ventspilnieki soda laukumā nesadalīja bumbu, kā rezultātā neizdevās realizēt labu vārtu gūšanas iespēju. Sešas minūtes vēlāk ātrajā pretuzbrukumā devās daugavpilieši, bet epizode noslēdzās ar neizdevušos sitienu.

Mača 75.minūtē ventspilnieki uz pretinieku vārtiem izspēlēja standartsituāciju. Bumbu soda laukumā ar galvu aizskāra Kristers Neilands, tomēr vārtos to neizdevās novirzīt. Nepilnas divas minūtes vēlāk standartsituācija bija arī pie "Ventspils" vārtiem, bet rezultāts palika nemainīgs. Lai arī vārti bija nepieciešami mājiniekiem, pamatlaika pēdējās desmit minūtēs aktīvāk spēlēja "Daugavpils", šai taktikai arī ļaujot noturēt vienu vārtu pārsvaru.

Citā virslīgas mačā RFS Tukuma pilsētas stadiona mākslīgajā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja Jūrmalas "Spartaku", gūstot otro uzvaru pēc kārtas.

Jau spēles trešajā minūtē Darko Lemajičam soda laukumā izdevās tikt līdz sitienam, taču viņam traucēja aizsargs, tāpēc raidījums bija pagalam vājš. 15.minūtē Žiga Lipuščeks bumbu soda laukumā piespēlēja Lemajičam, bet viņš "otrajā stāvā" spēlēja neprecīzi ar galvu. Lemajičs arī turpinājumā bija aktīvs, 22.minūtē bumbu triecot pret vārtu stabu.

Jūrmalas komanda pirmajā puslaikā lielākoties aizsargājās, bet 28.minūtē bija iespēja izpildīt brīvsitienu uz RFS vārtiem. Sitiens apstājās RFS spēlētāju mūrī. RFS bieži uzbruka arī puslaika otrajā pusē, taču jūrmalnieki prasmīgi aizsargājās. "Spartaks" arī sešas minūtes līdz pirmā puslaika beigām tika pie "standarta", bet Vitauts Čerņavskis visai viegli tika galā ar raidījumu.

Otro puslaiku RFS iesāka ar gūtiem vārtiem. Spēles 49.minūtē Roberts Savaļnieks pēc standartsituācijas izspēles bumbu nogādāja soda laukumā, bet Vladislavs Soloveičiks neveiksmīgi spēlēja ar galvu, bumbai ielidojot labajā vārtu pusē. Sešas minūtes pēc zaudētajiem vārtiem Emeka Fraidejs soda laukumā iepretim vārtiem saņēma piespēli, bet viņa sitiens bija ļoti neprecīzs.

Turpmākās 20 minūtes aizritēja daudzās divcīņās, abām komandām laiku no laika cenšoties saasināt situāciju pie pretinieku vārtiem. Spēles 78.minūtē divcīņā par bumbu galvu satraumēja Lipuščeks. Aizsargs uz brīdi atstāja laukumu, bet īsi pēc tam bija gatavs turpināt cīņu. Aptuveni desmit minūtes līdz pamatlaika beigām Samiru Abdullahi sitiens lidoja zem vārtu staba, bet RFS lietuviešu vārtsargs bumbu novirzīja pāri vārtiem.

Spēles pēdējās piecas minūtes bumbu vairāk kontrolēja RFS, cenšoties gūt savus otros vārtus, tomēr bīstamāko epizodi minūti pirms finālsvilpes izveidoja Abioduns Oguniji, kura sistā bumba atdūrās pret vārtu stabu. RFS šī bija otrā uzvara pēc kārtas.

Jau ziņots, ka sestdien šīs kārtas pirmajās spēlēs "Metta" cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Riga" komandu, čempioniem zaudējot pirmos punktus sezonā, bet "Valmieras" futbolisti viesos ar rezultātu 2:1 pārspēja "Liepāju".

Turnīra vadībā ar desmit punktiem četrās spēlēs ir "Valmiera", "Riga" un "Daugavpils", bet septiņi punkti ir RFS kontā. "Liepāja" un "Spartaks" seko ar trim punktiem, bet "Ventspils" un "Metta" izcīnījusi pa vienam punktam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!