Foto: EPA/Scanpix/LETA
Vairāki Spānijas futbolisti otrdien tika aizturēti aizdomās par spēļu rezultātu ietekmēšanu, ziņo Spānijas mediji.

Spānijas policija aģentūrai AFP apstiprināja, ka notika aizturēšanas operācija, bet neminēja sīkākas notikuma detaļas.

Kā ziņo "Servimedia", starp aizturētajiem ir vairāki bijušie un esošie divu augstāko līgu futbolisti. Kā grupas līderis tiek minēts bijušais Madrides "Real" aizsargs Rauls Bravo, tāpat lietā figurējot Borha Fernandess, kurš arī spēlējis "Real" vienībā, un bijušais "Sevilla" uzbrucējs Karloss Aranda, kurš savulaik bijis "Real" sistēmā. Aizturēts esot arī šī brīža "Leeds United" futbolists Sams Saizs un "Deportivo La Coruna" aizsargs Injigo Lopess.

Tāpat aizturēts otrās līgas kluba "Huesca" prezidents Agustins Lasosa un komandas medicīnas nodaļas vadītājs Huans Karloss Galindo. Policija vairākas stundas esot pavadījusi kluba mītnē.

Aizturētie tiek turēti aizdomās ne tikai par spēļu rezultātu ietekmēšanu, bet arī par organizēto noziedzību, korupciju un naudas atmazgāšanu.

"Policija darbības veikusi, pateicoties "La Liga" (Spānijas augstākā futbola līga) veiktām sūdzībām par iespējamu spēles sarunāšanu 2018. gada maijā," atklāja "La Liga" pārstāvis.

Līgas vadība policijai paziņojusi par papildu citiem astoņiem iespējamiem spēļu sarunāšanas gadījumiem, vēsta BBC. Starp šīm spēlēm bijuši Spānijas zemāko divīziju mači, kā arī Spānijā aizvadītas starptautiskas draudzības spēles.

"Vēlamies teikt paldies policijai par lielisku darbu. Tā ir izjaukusi organizētās noziedzības grupējumu, kas guvis ekonomisku labumu no laikus sarunātām futbola spēlēm," izteicās čempionāta pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!