Foto: AFP/Scanpix/LETA

UEFA Eiropas līgas pusfinālu ceturtdien sasniedza Francijas klubs Marseļas "Olympique", Austrijas komanda "Salzburg", Londonas "Arsenal" no Anglijas un Spānijas vienība Madrides "Atletico".

Marseļas "Olympique" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (3:1) pārspēja "Leipzig" vienību, divu spēļu summā triumfējot ar 5:3. Abu komandu pirmajā spēlē Leipcigā mājinieki uzvarēja ar 1:0.

Šis mačs iesākās vētraini, un jau otrajā minūtē "Leipzig" spēlētājs Bruma guva vārtus, taču četras minūtes vēlāk "Olympique" radīja draudus vārtu priekšā, un bumba ielidoja vārtos no Leipcigas aizsarga Stefana Inzankera. Devītajā minūtē Buna Sars ar precīzu sitienu noslēdza vēl vienu Marseļas komandas uzbrukumu, bet 38. minūtē pēc precīzi izspēlētas standartsituācijas Florians Tovēns guva vārtus un panāca 3:1.

Mačs turpinājās aizraujoši, un 55. minūtē Žans-Kevins Augustēns vienus vārtus "Leipzig" komandai atspēlēja, divu spēļu summā panākot izlīdzinājumu, kas bija labvēlīgi Vācijas komandai, tomēr Dmitri Pajē piecas minūtes gūtie fantastiskie vārti izrādījās uzvaru nesošie "Olympique" komandai. Vēl Hiroki Sakai sita bumbu tukšos vārtos kompensācijas laika ceturtajā minūtē, jo pretinieku vārtsargs bija devies uz soda laukumu, lai mēģinātu palīdzēt gūt vārtus.

That Payet finish. Hell of a game pic.twitter.com/5gtKMsG04k

— James Dart (@James_Dart) April 12, 2018


Citā aizraujošā spēlē "Salzburg" savā laukumā ar rezultātu 4:1 (0:0) pārspēja Romas "Lazio" un divu spēļu summā uzvarēja ar 6:5. Tādējādi Zalcburgas vienība atspēlējās no 2:4 deficīta, kas tika pielaists pirmajā mačā.

Mača 55. minūtē Romas komandai cerības uz pusfināla sasniegšanu vairoja Čiro Imobiles vārtu guvums, bet uzreiz Munas Daburs atbildēja ar vārtu guvumu austriešu klubam. Vēlāk "Salzburg" guva trīs vārtus četrās minūtēs – 72. minūtē precīzi sita Amatū Haidara, 74. minūtē – Hīčans Hvans, bet 76. minūtē – Stefans Lainers.

Savukārt Londonas "Arsenal" izbraukumā atspēlēja divu vārtu deficītu un nospēlēja neizšķirti ar Maskavas CSKA – 2:2 (0:1). Summā "Arsenal" svinēja uzvaru ar 6:3.

Aizvadītajā mačā CSKA labā vārtus guva Fjodors Čalovs un Kirils Nabadkins, bet "Arsenal" rindās precīzi sita Denijs Velbeks un Ārons Remzijs.

Savukārt Madrides "Atletico" ar 0:1 (0:1) izbraukumā zaudēja Lisabonas "Sporting", taču spāņu klubs divu spēļu summā bija pārāki ar 2:1. Fredijs Montero bija vienīgo vārtu autors šajā mačā.

Piektdien izlozē noskaidrosies pusfināla pāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!