Foto: Latvijas Futbola federācija

Aizsaulē 81 gada vecumā devies Gunārs Māliņš jeb Gunča – viens no kvēlākajiem Latvijas futbola izlases līdzjutējiem un neatņemams viesis visos lielākajos Latvijas futbola notikumos, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

"Kādā 1958. vai 1959. gadā aizrāvos ar futbolu. Parasti gāju uz hokeju "Daugavas" stadionā, bet kaut kā pārmetos uz futbolu. Aizgāju uz vienu treniņu pieaugušajiem, iepatikās un tā turpinu joprojām," pirms četriem gadiem intervijā portālam "Delfi" klāstīja Māliņš.

Futbola līdzjutējs padomju gados braucis līdzi Rīgas "Daugava" vienībai viscaur PSRS. Pēc neatkarības atgūšanas Māliņš, iespējams, nav izlaidis nevienu Latvijas izlases mājas spēli, kā arī bieži devies tai līdzi izbraukumā, minēja bijušais LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Sirsnīgais līdzjutējs regulāri bijis manāms arī Latvijas futbola virslīgas spēlēs, veterānu turnīros, kā arī devās līdzi valstsvienībai uz 2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

"Allaž gribošs palīdzēt, iesaistīties un aprunāties – tādu atcerēsimies vienu no ilglaicīgākajiem Latvijas futbola darboņiem, bez kura klātesamības līdz šim nebija iedomājama neviena Latvijas nacionālās izlases spēle," raksta federācija savā paziņojumā.

Vairāk par Gunāra Māliņa dzīves gājumu var uzzināt šajā intervijā.

Atvadīšanās no Gunāra Māliņa notiks piektdien, 8. novembrī, plkst. 13:00, II Meža kapu kapličā, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!