Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pamatīgu sensāciju otrdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē sagādāja Amsterdamas “Ajax” komanda, kas izbraukumā “Santiago Bernabeu” stadionā Madridē ar 4:1 (divu spēļu summā 5:3) sagrāva iepriekšējos čempionus “Real Madrid”, kamēr “Tottenham Hotspur” nosargāja savu pārsvaru pret “Borussia Dortmund” un uzvarēja ar 1:0 (divu spēļu summā 4:0).

“Real” viesus uzņēma pēc Amsterdamā izcīnītas uzvaras ar 2:1. Pat pēc marokāņa Hakima Zijeka gūtajiem vārtiem spēles septītajā minūtē “Real” saglabāja zināmu drošības garantiju, pateicoties izbraukumā diviem gūtajiem vārtiem.

Tomēr lielāka bumbas kontrole Madridei rezultātu nenesa. Tā vietā sekoja auksta duša, kad spēles 18. minūtē Tibo Kurtuā tika pārspēts vēlreiz. Šoreiz vārtus guva Davids Neress, kurš aukstasinīgi apspēlēja beļģu vārtsargu un panāca 2:0 no vārtu priekšas.

Dažas minūtes vēlāk Neresam bija iespēja pat gūt komandas trešos vārtus, bet arī Madride savas iespējas nespēja izmantot, Garetam Beilam trāpot pa vārtu stabu puslaika izskaņā.

Holandieši nemaz neapstājās pēc puslaika pārtraukuma. Dušans Tadičs noslēdza skaistu viesu pretuzbrukumu, kura sākumā bumba, iespējams, atstāja laukumu. Tiesneši patērēja dažas minūtes, lai noskaidrotu ar video atkārtojuma palīdzību, vai tā patiešām notika, bet vārti tika ieskaitīti – 3:0.

Marko Asensio spēles 70. minūtē vienus vārtus atguva, kas Madridei deva mazu cerību stariņu. Komandai bija palikušas vēl 20 minūtes, kā arī pieliktais laiks, lai atspēlētu vēl divus papildu vārtus. Tomēr “Ajax” nodrošināja savu pirmo uzvaru pēdējās astoņās Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, dānim Lasem Šēnem gūstot fantastiskus vārtus pēc standartsituācijas starp soda laukumu un laukuma sānu līniju.

Madrides “Real” tādējādi pārtrūkusi triju pēc kārtas Čempionu līgas izcīnīto titulu sērija. Klubam šis arī būtu bijis devītais pēc kārtas sasniegtais turnīra ceturtdaļfināls.

Tikmēr otrajā vakara spēlē “Tottenham Hotspur” sasniedza Čempionu līgas ceturtdaļfinālu otro reizi kluba vēsturē. Londonas klubs spēli viesos pret “Borussia” uzsāka ar jau Lielbritānijā iekrātu 3:0 pārsvaru.

Neskatoties uz milzīgu mājinieku pārsvaru, vācu klubs nespēja to pārvērst realizētās vārtu gūšanas iespējās. Otrajā puslaikā notika tikai pretējais un Harijs Keins 49. minūtē guva spēles vienīgos vārtus.

Trešdien 6. martā "Roma" izbraukumā centīsies nosargāt 2:1 pārsvaru pret "Porto", bet "Paris Saint-Germain" uzņems "Manchester United" ar jau no Mančestras atvestu 2:0 vadību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!