Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Slavenā Nīderlandes futbola komanda Amsterdamas "Ajax" trešdien izcīnīja uzvaru UEFA Čempionu līgas izšķirošās kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē.

"Ajax" ar rezultātu 3:1 (3:1) savā laukumā pārspēja Ukrainas vicečempioni Kijevas "Dinamo".

Amsterdamas vienības rindās Donijs van de Bēks rezultātu atklāja jau otrajā minūtē, bet kijevieši prata izlīdzināt 16.minūtē, kad vārtus guva Tomašs Kedziora. Tomēr 32.minūtē Marokas izlases pussargs Hakims Zijehs bumbu sita vārtos pēc rikošeta, bet Dušans Tadičs 43.minūtē ar asu sitienu pārsvaru palielināja.

Otrajā mača nogrieznī "Ajax" varēja panākt vēl lielāku pārsvaru, jo divreiz bumbu trāpīja pret vārtu stabu.

Savukārt citā mačā Ungārijas vienība Sēkešfehērvāras "MOL Vidi" savās mājās spraigā cīņā ar 1:2 (0:1) zaudēja Atēnu AEK.

Šīs spēles laikā ungāru vienība jau 23.minūtē palika mazākumā, kad sarkano kartīti izpelnījās Sabolčs Husti, tomēr skaitliskais pārsvars nebija ilgs, jo 53.minūtē arī AEK spēlētājs Anastasijs Bakasets tika noraidīts.

AEK iepriekšējā kārtā izslēdza slaveno skotu vienību Glāzgovas "Celtic", kas nokrita uz UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju. Tur "Celtic" izšķirošajā kārtā spēkosies pret Lietuvas čempionvienību Marijampoles "Sūduva", kas savukārt pirms tam trešajā kārtā uzveica Latvijas čempioni Jūrmalas "Spartaku".

Savukārt Šveices čempione Bernes "Young Boys" savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Zagrebas "Dinamo" no Horvātijas. Līdz ar to priekšrocības atbildes spēlē ir horvātu vienībai viesos gūto vārtu dēļ.

Atbildes spēles notiks nākamajā nedēļā, uzvarētājai divu spēļu summā iekļūstot Čempionu līgas grupu turnīrā.

Jau ziņots, ka pirms tam Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu nepārvarēja Latvijas komandas "Riga" un "Liepāja", bet "Ventspils" apstājās otrajā kvalifikācijas kārtā. Savukārt vistālāk no Latvijas komandām tika "Spartaks", kas aizsniedzās līdz trešajai kārtai.

Lai sasniegtu Eiropas līgas grupu turnīru, nepieciešams pārvarēt četras atlases kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!