Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Kādreizējai Alžīrijas futbola zvaigznei Rabaham Madžeram piespriests pusgadu ilgs cietumsods.

63 gadus vecajam Madžeram sods piemērots par to, ka viņš saņēmis ienākumus no sabiedriskās reklāmas līgumiem, lai gan viņam divi piederējušie sporta laikraksti vairs netika izdoti.

Alžīrijas Nacionālā izdevējdarbības un reklāmas aģentūra iesūdzēja Madžeru un vēl vienu personu tiesā par tai radītajiem zaudējumiem 3200 eiro apmērā, kas abiem vaininiekiem būs jāatlīdzina. Madžeram tāpat jāmaksā 600 eiro liels naudas sods.

Tiesa attaisnoja Madžeru citās apsūdzībās, tajā skaitā svešas identitātes izmantošanā.

Madžers 1990.gadā ar Alžīrijas izlasi uzvarēja Āfrikas Nāciju kausa izcīņā, savukārt 1982.gadā viņš guva vārtus Pasaules kausa finālturnīrā, kaldinot valstsvienības uzvaru 2:1 pār Vācijas Federatīvo Republiku.

Bijušais uzbrucējs izlases sastāvā laukumā devās 87 spēlēs un guva 28 vārtus.

Savukārt klubu līmenī viņš ar "Porto" komandu 1987.gadā uzvarēja Eiropas Kausā, kas tobrīd bija Vecā kontinenta prestižākais klubu turnīrs. Finālā pret Minhenes "Bayern" viņš 79.minūtē guva vārtus ar papēdi un panāca 1:1, bet pāris minūtes vēlāk Žuarī guva uzvaras vārtus.

Ar "Porto" komandu Madžers kļuva par trīskārtēju Portugāles čempionu. Karjeras laikā viņš spēlēja arī Francijā, Spānijā un Katarā.

Trenera arodā viņš vairākus termiņus vadīja Alžīrijas izlasi, kā arī komandas Katarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!