Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Alžīrijas futbola izlase ceturtdien Ēģiptē pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica Kotdivuāru un sasniedza Āfrikas Nāciju kausa pusfinālu.

Šo komandu cīņā papildlaiks un pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1 (1:0), bet "pendelēs" panākumu ar 4:3 guva alžīrieši.

Pamatlaikā Alžīrijas komandas sastāvā vārtus 20.minūtē iesita Sofiane Fegulī, turklāt 48.minūtē šīs izlases futbolists Bagdads Bunedjahs nerealizēja 11 metru soda sitienu. Savukārt neizšķirtu Kotdivuāra panāca 62.minūtē, kad ar precīzu sitienu atzīmējās Žonatans Kodjia.

Tikmēr "pendelēs" izšķirošu lomu nospēlēja alžīriešu vārtsargs Raiss M'Bolī, kurš atvairīja kotdivuārieša Vilfrīda Bonī sitienu trešajā sērijā, bet piektajā Serejs Dī pamanījās trāpīt pa vārtu stabu.

Alžīrija par Āfrikas čempioni līdz šim vienīgo reizi kļuvusi 1990.gadā, bet šogad pusfinālā tā spēkosies ar Nigēriju.

Pusfinālu ceturtdien sasniedza arī Tunisija, kas ar 3:0 (0:0) apspēlēja pārsteidzošo Madagaskaru. Lai arī pirmais puslaiks noslēdzās bez gūtiem vārtiem, otrā sākumā tunisieši uzreiz guva divus vārtus, izšķirot cīņas likteni.

Tiesa, Madagaskara, kam pat nav profesionālas futbola līgas, parūpējās par lielākajiem pārsteigumiem šajā Āfrikas Nāciju kausā, jo turnīrā tā piedalījās pirmo reizi un uzreiz sasniedza ceturtdaļfinālu.

Pusfinālā Tunisija, kas vienīgo reizi Āfrikas Nāciju kausā uzvarēja 2004.gadā, tiksies ar Senegālu.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņā piedalījās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīru sasniedza grupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras labākās izlases no trešo pozīciju guvušajām komandām.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa Ēģiptē norisināsies līdz 19.jūlijam.

Sākotnēji Nāciju kausa izcīņas rīkošana tika uzticēta Kamerūnai, taču tā kavējās ar termiņiem, un bija bažas par drošību. Līdz ar to prestižākais izlašu turnīrs Āfrikā tika pārcelts uz Ēģipti.

Ēģipte Āfrikas Nāciju kausa izcīņu rīko piekto reizi vēsturē. Šeit turnīrs norisinājās arī 1959., 1974., 1986. un 2006.gadā.

Tieši Ēģipte ar septiņām zelta medaļām ir Nāciju kausa titulētākā komanda. Iepriekšējā turnīrā, kas notika aizpērn Gabonā, triumfēja Kamerūna.

Tiesa, šogad Ēģipte un Kamerūna nespēja pārvarēt izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!