Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Spānijas futbola kluba Madrides "Real" galvenais treneris Karlo Ančeloti uzskata, ka Mančestras "City" gūtie vārti UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā mačā nebija jāieskaita, jo bumba pirms tam atstājusi laukumu.

Jau vēstīts, ka pusfināla pirmajā mačā otrdien Madridē komandas cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0).

Pirmajā puslaikā vārtus guva madridieši, 36.minūtē ar netveramu sitienu izceļoties Vinisiusam Žunioram, bet 67.minūtē pēc Ilkaja Gindoana piespēles Kevins de Breine ar tālu sitienu vienā pieskārienā pārspēja savu līdz tam lieliski spēlējušo tautieti Tibo Kurtuā.

"Bumba bija atstājusi laukumu. To pierāda tehnoloģijas un nesaprotu, kādēļ to nepārbaudīja ar video tiesneša asistenta (VAR) sistēmu," pēc spēles teica Ančeloti, kurš pēc Breines gūtajiem vārtiem par strīdu ar ceturto tiesnesi saņēma dzelteno kartīti. "Tiesnesis šodien daudz lietām nepievērsa nepieciešamo uzmanību."

Neskatoties uz to, ka "Real" neizcīnīja uzvaru, itāliešu speciālists kopumā ar savas vadītās komandas sniegumu bija apmierināts. "Mums šādi jāspēlē arī nākamajā nedēļā [atbildes spēlē Mančestrā]," sacīja Ančeloti. "Mūsu stratēģija bija laba. Sevišķi nesatraucāmies, kad bumba biju pretinieku rīcībā. Otrajā puslaikā kontrolējām bumbu, izveidojām vārtu gūšanas iespējas. Esam ļoti apmierināti ar parādīto spēli."

Tikmēr "City" galvenais treneris Hoseps "Peps" Gvardiola izteica gandarījumu par savas vienības spēju atspēlēties sarežģītā situācijā.

"Spēle bija līdzīga. Apsveicu savu komandu ar sniegumu, jo pret tādu vienību kā "Real" spēlēt vienmēr ir ļoti grūti," sacīja Gvardiola. "Iesākām ļoti labi, bet viņiem padevās neticami laba pāreja uzbrukumā un zaudējām vārtus. Otrajā puslaikā labāk jau spēlēja pretinieki, bet vārtus guvām mēs. Uzvarētājs [summā] tiks noskaidrots Mančestrā un abām vienībām ir izredzes."

"Mums un mūsu līdzjutējiem tas būs kā fināls," par atbildes spēli sacīja spāņu speciālists.

Atbildes mačs notiks nākamajā trešdienā Mančestrā, uzvarētājai divu maču summā iekļūstot finālā.

Par otru ceļazīmi uz finālu cīnīsies divas Milānas komandas "AC Milan" un "Inter".

Šosezon fināls plānots 10.jūnijā Stambulā, Turcijā.

Iepriekšējās sezonas finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!