Foto: Kadrs no video

Viens no Anglijas premjerlīgas kluba Vestbromvičas "Albion" sponsoriem franču uzbrucēja Nikolā Anelkas antisemītiskā žesta dēļ nepagarinās līgumu ar komandu.

Decembra izskaņā Anelka pēc vārtu guvuma mačā pret Vesthemas "United" pielika kreisās rokas plaukstu pie labās rokas, ko citi tulkoja kā antisemītisku žestu. Pēcāk gan futbolists taisnojās, ka nekas tāds viņam nemaz nebija ienācis prātā.

Nekustamo īpašu mājaslapa "Zoopla", kuras logo rotā komandas kreklus, pēc notikušā izvērtējuma atteikusies pagarināt līgumu ar "Albion" komandu. Paredzams, ka līdz ar to klubs zaudēs trīs miljonus mārciņu (3,6 miljonus eiro).

Par šo gājienu Anelkam draud pat piecu spēļu diskvalifikācija, bet pats spēlētājs saņēma bargu kritiku, turklāt Francijas sporta ministrs savā "Twitter" kontā sportista rīcību nodēvējis par "šokējošu" un "pretīgu". Francijā šāds žests tiek saistīts ar antisemītismu.

Šobrīd 34 gadus vecais Anelka "Albion" sastāvam pievienojās iepriekšējā gada vasarā, parakstot līgumu uz vienu sezonu.

Vestbromvičas vienība pagaidām premjerlīgas sezonu aizvada nesekmīgi, jo 21 spēlē tikusi pie 21 punkta, kas ļauj ieņemt 14.vietu 20 komandu konkurencē. Iepriekšējā sezonā tā izcīnīja astoto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!