Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas izlases uzbrucējs Veins Rūnijs sestdien Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas spēlē pret Sanmarīno atkārtoja leģendārā Bobija Čārltona vārtu rekordu un nodrošināja Anglijai iekļūšanu EURO 2016 finālturnīrā.

Anglijas izlase pārspēja Sanmarīno vairāk kā pārliecinoši, ar rezultātu 6:0, un Veins Rūnijs atklāja šā mača rezultātu, 13. minūtē realizējot soda sitienu. Tie uzbrucējam bija 49. vārti 106 spēlēs Anglijas izlase - tieši tikpat, cik Bobijam Čārltonam.

"Man ir liels gods atkārtot sera Bobija Čārltona rekordu," intervijā TV kanālam ITV pēc spēles izteicās Rūnijs. "Mans mērķis tagad ir turpināt un labo to, palīdzot komandai uzvarēt otrdien [pret Šveici]."

Divus vārtus guva uz maiņu iznākušais Teo Valkots, bet savus pirmos vārtus Anglijas izlasē guva Ross Bārklijs. Vēl Sanmarīno izlases vārtsargu pārpēja Harijs Keins, bet vieni vārti tika gūti, bumbu vārtos ieraidot Sanmarīno spēlētājam.

Pēc šīs uzvaras Anglijas izlase kā pirmā ir nodrošinājusi iekļūšanu 2016. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā. E grupā angļi ir uzvarējuši septiņās no septiņām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!