Foto: AFP/Scanpix

Anglijas amatieru futbola klubs Beizingstokas "Town" izteicis piedāvājumu noslēgt līgumu ar kādreizējo pasaules labāko spēlētāju Ronaldinju.

34 gadus vecais brazīlietis, kurš iepriekš karjeras laikā pārstāvējis tādas komandas kā "Barcelona" un "AC Milan", brīvais aģents ir kopš jūlija, kad pārtrauca līgumu ar dzimtenes futbola klubu Belu Orizonti "Atletico Mineiro".

Pērnā gada nogalē plaši izskanēja runas, ka viņš varētu pievienoties Turcijas grandam Stambulas "Bešiktaš", kas būtu gatava futbolistam algā maksāt desmit miljonus eiro, tomēr toreiz brazīlietis izlēma par labu līguma pagarināšanai ar Brazīlijas vienību.

Ronaldinju 2011.gadā atgriezās dzimtenē, jo cerēja iekļūt Brazīlijas izlases sastāvā dalībai šī gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, kas risinājās tieši Brazīlijā, tomēr tas viņam neizdevās.

"Esam veikuši pārrunas un izteikuši piedāvājumu," izteicies Anglijas sestajā spēcīgākajā līgā spēlējošās Beizingstokas komandas mārketinga direktors Saimons Hūds. "Tagad tas atkarīgs no Ronaldinju, vai viņš mūs vēlas. Viņš ir brīvais aģents un vēlas spēlēt Anglijā, tāpēc nespēju iedomāties labāku variantu par pievienošanos Beizingstokas "Town"."

Savas karjeras laikā Ronaldinju divas reizes atzīts par gada labāko futbolistu pasaulē un 2002.gadā Brazīlijas izlases rindās kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, bet kopā ar "Barcelona" 2006.gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgas turnīrā.

No "Barcelona" uz "AC Milan" futbolists pārgāja 2008.gadā. Tomēr, kad Milānas komandai pievienojās Zlatans Ibrahimovičs un Robinju, Ronaldinju zaudēja vietu pamatsastāvā, bet pēc priekšlaicīgas līguma pārtraukšanas pievienojās "Atletico Mineiro".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!