Foto: Reuters/Scanpix

Pazīstamais Čehijas futbola izlases un Anglijas premjerlīgas komandas Londonas "Chelsea" vārtsargs Petrs Čehs pievienojies citai Londonas vienībai "Arsenal", savā mājaslapā paziņoja kluba pārstāvji.

Līguma ilgums netika atklāts, tāpat nav zināma tā vērtība. Taču "Arsenal" komandas pārstāvji informēja, ka sadarbība ar čehu vārtsargu panākta uz vairākiem gadiem.

Daži britu mediji pauduši, ka darījums varētu būt 14 miljonu eiro vērts.

"Esmu ļoti priecīgs par pievienošanos "Arsenal" vienībai. Nevaru sagaidīt, kad varēšu doties laukumā," skaidroja Čehs. "Man ir tāda pat motivācija spēlēt futbolu un izsalkums pēc panākumiem, kāda tā bija manas karjeras sākumā."

Pašlaik 33 gadus vecais vārtsargs Londonas komandu papildināja 2004.gadā, pārnākot no Francijas komandas "Stade Rennes". Kopā Čehs aizvadīja vairāk nekā 400 mačus, taču iepriekšējā sezonā piedalījās vien 15 cīņās.

Zīmīgi, ka Čehs jau martā norādīja, ka starpsezonā vēlas pamest Anglijas premjerlīgas komandu Londonas "Chelsea". Čehijas izlases vārtsargs ilgus gadus bija "Chelsea" pirmais numurs, taču pērn komandā atgriezās beļģu talants Tibo Kurtuā, kurš nu pieredzējušo Čehijas spēlētāju ir izkonkurējis no sastāva, liekot spēles lielākoties noraudzīties no rezervistu soliņa.

"Kad "Arsenal" vienības galvenais treneris Arsēns Vengers mani uzrunāja un pastāstīja, kā viņš mani redz savā komandā, lēmums bija skaidrs," stāstīja Čehs.

"Čehs ir spēlētājs, kuru apbrīnoju jau ļoti ilgu laiku, tāpēc priecājos, ka vārtsargs beidzot pievienojies manai komandai," pauda Vengers. "Daudzu gadu garumā Čehs pierādīja, ka ir viens no labākajiem vārtsargiem pasaulē."

Karjeras laikā Čehs ar "Chelsea" izcīnīja daudz trofeju, tostarp arī UEFA Čempionu līgas titulu 2012.gadā, bet gadu vēlāk viņš kopā ar komanda triumfēja arī UEFA Eiropas līgā.

"Chelsea" aizvadītajā sezonā izcīnīja savu piekto premjerlīgas čempionu titulu, bet "Arsenal" kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!