Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Anglijas Futbola asociācija (FA) plāno atturēties no balsojuma par jauno Starptautiskās Futbola federācijas asociācijas (FIFA) prezidentu, ceturtdien atklājis FA priekšsēdētājs Deivids Bernsteins.

Kā zināms, FIFA prezidenta vēlēšanās, kas norisināsies 1.jūnijā Cīrihē, pašreizējais prezidents Zeps Blaters konkurēs ar Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) prezidentu Muhamedu bin Hamamu.

Bernsteins paziņojis, ka piedalīšanos balsojumā "sarežģī vairāki strīdus jautājumi", kas liedz atbalstīt kādu no diviem kandidātiem.

"Tādējādi FA valde ir nolēmusi atturēties no piedalīšanās balsojumā. Šo strīdus jautājumu lokā ietilpst gan vecas, gan pavisam jaunas problēmas," izteicies Bernsteins. "FA augstu vērtē sadarbību ar saviem starptautiskajiem partneriem. Gan FIFA, gan Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) ietvaros turpināsim būt ietekmīgs un aktīvs biedrs."

"Turpināsim strādāt, lai ieviestu pārmaiņas, kuras, mūsuprāt, palīdzēs futbolam," citēts FA priekšsēdētājs.

Pagājušajā nedēļā bijušais FA priekšsēdētājs Deivids Trīsmens un Lielbritānijas parlamenta pārstāvis Damjēns Kolinss kopumā kukuļdošanā apsūdzēja sešus FIFA izpildkomitejas biedrus saistībā ar 2018. un 2022.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru rīkotājvalstu noteikšanu. FIFA jau ir pieprasījusi visu pušu rīcībā esošos apsūdzību pierādījumus, kamēr Lielbritānijas puse gadījumā, ja FIFA nespēs pieņemt attiecīgus mērus, iepriekš izteikusi gatavību pamest FIFA saimi.

Kā ziņots, Anglijas kandidatūra balsojumā par 2018.gada organizēšanu izstājās jau pēc otrās kārtas, bet tiesības organizēt sacensības tika uzticētas Krievijai. Savukārt 2022.gada Pasaules kausa izcīņa notiks Katarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!