Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaru pārbaudes spēlē sestdien svinēja Anglijas futbola izlase, kas Vemblija stadionā ar 1:0 (0:0) pārspēja pašreizējos Eiropas un pasaules čempionus Spānijas valstsvienības futbolistus.

Spēles gaitā iniciatīva un pārsvars bumbas kontroles rādītājos piederēja spāņiem, kas Anglijas izlasei nebija zaudējuši jau desmit gadus, tomēr laukuma saimnieki aizsardzībā nodemonstrēja ļoti pārliecinošu sniegumu, bieži draudot atbildēt ar ātriem pretuzbrukumiem.

Vienīgie vārti tika gūti 49.minūtē, kad pēc Džeimsa Milnera soda sitiena un vēlāk sekojoša Darena Benta raidījuma precīzs bija Frenks Lempards.

"Visiem šī uzvara dod milzu pacēlumu, taču mums jābūt reālistiem. Mēs zinām, ka spāņi spēles gaitā pilnībā dominēja," pēc spēles izteicās vienīgo vārtu guvējs. "Mēs negrasāmies visiem skaļi ziņot, ka esam uzvarējuši spāņus, jo saprotam futbolu."

Kamēr Spānijas izlases galvenais treneris Visente del Boske pēc spēles izteicās, ka ir sarūgtināts un gandrīz vai saniknots, Anglijas vienības vadītājs Fabio Kapello bija gandarīts par jaunā izlases modeļa veikumu, jo šoreiz angļiem nepalīdzēja Veins Rūnijs un kapteinis Džons Terijs.

Kā zināms, Rūnijs par nopelnīto sarkano kartīti oktobra vidū aizvadītajā 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar Melnkalni vēlāk izpelnījās ļoti bargu sodu no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) - diskvalifikāciju no visām gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupas spēlēm.

Kapello jau iepriekš nāca klajā ar ieceri Rūniju neizmantot nevienā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta, taču itāļu speciālists līdz šim vēl nav apstiprinājis, ka uzbrucējs tiks iekļauts vienības pieteikumā turnīram.

2012.gada Eiropas čempionāts notiks Polijā un Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!