Foto: DELFI
Anglijas futbola izlases spēlētājiem un treneriem 2018. gada Pasaules kausa izcīņas laikā Krievijā kiberdrošības apsvērumu dēļ ieteikts izvairīties lietot publisko internetu, ziņo britu mediji.

Anglijas Futbola federācija (FA) ir nosūtījusi Starptautiskajai Futbola federācijai (FIFA) vēstuli, kurā paustas bažas par krievu hakeriem. Konkrēti FA uztrauc iespējamā sensitīvas informācijas noplūde par spēlētāju savainojumiem, komandas komplektāciju un spēles taktiku.

Kā ziņojām, Krievijas hakeru grupa "Fancy Bear" vairākkārt uzlauzusi dažādu sporta organizāciju datorsistēmas un nopludinājusi informāciju par aizliegto preparātu lietošanu. Šā gada augustā "Fancy Bear" hakeri pirmo reizi "pievērsās" futbolam un izplatīja informāciju par 25 medicīniskajiem izņēmumiem 2010. gada Pasaules kausa laikā, un apgalvoja, ka 2015. gadā dopinga lietošanā tika pieķerti 150 futbolisti. Uzlauzts tika arī FA integritātes nodaļas vadītāja Dženija Kenedija elektroniskais pasts.

Atbildot uz FA vēstuli, FIFA norādīja, ka rit notikušā izmeklēšana, un attiecībā uz datoru drošību FIFA "uzticas trešās puses eksportu padomiem".

Tiesības spēlēt 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Krievijā Anglijas futbola izlase var nodrošināt pēc nākamās atlases spēles pret Slovākiju 5. oktobrī. Pēc astoņām aizvadītām spēlēm Anglija ar 20 punktiem ir vadībā F grupā, Slovākija ar 15 punktiem ir otrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!