Foto: Latvijas Futbola federācija
Anglijas otrās augstākās futbola līgas klubs "Brentford" nav piedāvājis jaunu līgumu Lielbritānijā dzimušajam Latvijas U-21 izlases aizsargam Deividam Titovam, ziņots vienības mājaslapā.

Futbola klubs pārtraucis sadarbību ar deviņiem vienības spēlētājiem, kuriem līgums beidzās 30. jūnijā. 20 gadus vecais Titovs pagājušā gada pavasarī ar vienību bija noslēdzis kontraktu uz vienu gadu, klubam paturot iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu.

Portāls "Delfi" jau viesojies Londonā pie "Brentford" kluba, kura akadēmijai futbolists pievienojās 15 gadu vecumā. Anglijā mainoties futbola akadēmiju noteikumiem, kurus vairāki uzskata par parocīgiem lielajiem klubiem, "Brentford" savu akadēmiju likvidēja, izveidojot inovatīvu "Brentford B" dublieru vienību. Tā nepiedalās nevienā Anglijas jaunatnes futbola līgā, pulcē spēlētājus no vairāku Eiropas valstu jauniešu izlasēm un pastāvīgi aizvada pārbaudes spēles ar dažādu slavenu klubu akadēmijām.

Tieši Titovs aizvadījis visvairāk spēļu ievērību guvušajā komandā, 103 maču laikā izceļoties ar pieciem vārtu guvumiem. Futbolists pārsvarā spēlējis centra aizsarga pozīcijā, bet ticis brīžiem izmantots arī kā malējais aizsargs un uzbrucējs.

Latvijas futbolists piedalījies mačos, kuros "Brentford B" vienība pieveikusi Minhenes "Bayern" U-19 vecuma grupas komandu, "Manchester City" jauniešus, kā arī "AC Milan" akadēmijas komandu. Savā priekšpēdējā spēlē kluba rindās Titova pārstāvētā vienība ar rezultātu 6:0 sagrāva Kipras augstākās līgas klubu "Pafos", kura pamatsastāvā gāja Latvijas izlases pussargs Deniss Rakels.

"Kluba stratēģija ir sekmēt spēlētāju pāreju no B komandas uz pirmo komandu, bet ne katram spēlētājam tas izdosies," par pārtrauktajām līgumattiecībām izteicies "Brentford B" galvenais treneris Nīls Makfārleins. "Mēs iedvesmojam spēlētājus līdz viņu spēju griestiem, lai pārliecinātos, ka, tiekot pie iespējas pirmajā komandā, viņi to izmantotu. Taču, ja viņiem nesanāk izsisties, uz pavadīto laiku klubā jāatskatās kā labu periodu sev. Dažiem puišiem arī pienāk brīdis, kad jāvirzās tālāk un jāatrod iespēja spēlēt pirmās komandas līmenī citur."

Londonā augušais Titovs pirmoreiz Latvijas jauniešu izlasēs nonāca pēc mātes rakstītas vēstules Latvijas Futbola federācijai (LFF). Futbolists septiņas reizes gājis laukumā Latvijas U-19 izlases sastāvā, savukārt U-21 izlases rindās pašreizējā valstsvienības izlases galvenā trenera Daina Kazakeviča vadībā viņš aizvadījis divas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!