Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas spēlētāji turpmāk pirms mačiem vairs netupsies uz ceļgala, tomēr apņemas turpināt cīnīties pret rasismu un visa veida diskrimināciju, trešdien paziņoja Anglijas Futbola asociācija (FA).

Žests, kas tika ieviests pirms mačiem 2020.gada jūnijā, solidarizējoties ar kampaņu "Black Lives Matter" ("Melno dzīvībām ir nozīme"), tagad tiks izmantots noteiktos brīžos visas gaidāmās kampaņas laikā, lai "pastiprinātu vēstījumu, ka rasismam nav vietas futbolā vai sabiedrībā", teikts paziņojumā.

Premjerlīgas komandu kapteiņi piekrituši veikt šo darbību pirms šīs nedēļas nogalē atklāšanas spēļu kārtas, kā arī oktobrī un martā "Nav vietas rasismam" pasākumu laikā, Ziemassvētkos, premjerlīgas pēdējās kārtas mačos, Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa un Līgas kausa finālos.

"Mēs esam nolēmuši izvēlēties nozīmīgus mirkļus sezonas laikā, lai veiktu šo žestu," teikts komandu kapteiņu kopējā paziņojumā. "Vēlamies uzsvērt mūsu vienotību pret visu veidu rasisma izpausmēm."

Anglijas pēc spēka otrās līgas - "Championship" - komandas Bristoles "City" un "Swansea" pirms jaunās sezonas jau paziņoja, ka vairs nemetīsies uz ceļgaliem, jo "žests kļuvis teju bezjēdzīgs".

"Championship" vadība paziņojusi, ka atbalstīs tos, kuri šo žestu veiks, bet tāpat atbalstīs tos, kuri nekritīs uz ceļgala, "bet citādi cīnīsies pret rasismu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!