Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nozīmīgu profesionālo jubileju Anglijas premjerlīgas spēlē pret "Liverpool" atzīmēja "Manchester City" galvenais treneris Peps Gvardiola, savukārt mančestriešu pussargs Bernardu Silva sasniedza līgas sezonas rekordu.

Kā ziņojām, "Manchester City" sagādāja Liverpūles komandai pirmo zaudējumu sezonā, un Gvardiolam kā Mančestras kluba trenerim šī bija 100. uzvara oficiālās spēlēs. Līdz šim tieši pret Jirgena Klopa vadīto "Liverpool" Gvardiola bija piedzīvojis visgarāko zaudējumu sēriju savstarpējās spēlēs — septiņas, taču tikai divas no tām bija savā laukumā, liecina statistika.

Pirms "Manchester City" pārņemšanas 2016. gada vasarā Gvardiola četras sezonas strādāja ar "FC Barcelona" un trīs — ar Minhenes "Bayern". Katalonijas klubs viņa vadībā svinēja 179 uzvaras, "Bayern" sasniedza 121 panākumu.

Savukārt Mančestras kluba pussargs Bernardu Silva spēlē pret "Liverpool" noskrēja kopumā 13,7 kilometrus garu distanci, kas ir šīs Anglijas premjerlīgas sezonas rekords. 26 gadus vecais futbolists šosezon piedalījies 26 komandas spēlēs, guvis septiņus vārtus un atdevis septiņas rezultatīvas piespēles.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!