Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas klubiem pirms sezonas atsākšanas jārēķinās ar lieliem drošības pasākumiem, kuru ievērošanu kontrolēs ar dažādām metodēm, ieskaitot negaidītas pārbaudes, vēsta BBC.

Premjerlīgas klubi pirmdien vienojās par "Projekta "Restarts"" nākamo fāzi, kurā atļauti bezkontaktu treniņi nelielās grupās. Paralēli stingrajām drošības prasībām premjerlīgas vadība ieviesusi uzraudzības mehānismu, kam piekrituši klubi. Premjerlīgas pārstāvji drīkstēs negaidīti ierasties treniņos, tiks veikta GPS monitorēšana un veiks treniņu video analīzi, lai pārliecinātos, ka klubi ievēro visas prasības.

"Pamazām centīsimies uzlabot (pārbaudes) un panākt, ka katrā treniņā ir savs neatkarīgs inspektors. Tas mums dos pārliecību, ka klubi ievēro protokolu," saka premjerlīgas direktors Ričards Garliks. "Tuvākajās dienās veiksim paši savas neatkarīgas pārbaudes, kā klubi ievēro noteikumus, un bez brīdināšanas ieradīsimies treniņu vietās."

Pēc treniņu atsākšanas futbolisti nodarbībās drīkstēs darboties nelielās grupās pa pieciem sportistiem. Treniņš nedrīkstēs būt ilgāks par 75 minūtēm, tāpat jāievēro daudzas citas prasības, arī sociālā distancēšanās. Visām augstajām prasībām piekrituši futbolisti, treneri, komandu ārsti un neatkarīgie eksperti. Premjerlīgas futbolistu treniņu atsākšanās saskaņot arī Lielbritānijas valdībā.

Premjerlīgas vadība cer, ka, ja tiks ievērotas visas prasības, futbolisti drīzumā varētu atsākt kontakttreniņus. Anglijas premjerlīgas spēles bija plānots atsākt 12. jūnijā, tomēr situācija valstī vēl nav tik droša, tāpēc, visticamāk, sākums tiks atlikts vēl par pāris nedēļām.

Lai gan premjerlīga atgriežas vieglā treniņu režīmā, pirmdien publiskotā aptauja raisa bažas, vai tiks ievērotas drošības prasības. Anglijas premjerlīgas ārstu un fizioterapeitu aptaujā saistībā ar nodarbību atsākšanu vairāk nekā puse no 138 respondentiem "pilnībā neapzinās savu lomu, atbildību un iespējamās sekas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!