Foto: DELFI
Lietuvas nacionalizētās bankas "Snoras" bijušais kontrolpaketes īpašnieks Vladimirs Antonovs otrdien atkāpies no Anglijas futbola otrās līgas kluba "Portsmouth" padomes priekšsēdētāja amata, kad viņam piederošajai kluba māteskompānijai "Convers Sports Initiatives" (CSI) tika iecelts maksātnespējas administrators.

Par to paziņojumā savā interneta vietnē informēja "Portsmouth".

Tajā uzsvērts, ka maksātnespējas administrators ir iecelts CSI, nevis kluba operatorkompānijai "Portsmouth Football Club (2010)", kuras akcijas joprojām kotē biržā.

"Klubam ir īstermiņa finansējums, taču tas meklēs alternatīvas investīcijas ilgāka termiņa vajadzībām," sacīts kluba paziņojumā.

Antonovam piederošā CSI "Portsmouth" iegādājās šogad jūnijā.

Pagājušajā nedēļā Antonovs tika aizturēts Londonā saskaņā ar Lietuvas izdotu Eiropas Savienības (ES) orderi, taču tiesa viņu atbrīvoja pret drošības naudu, līdz tiks izskatīts Lietuvas pieprasījums viņu izdot. Lietuvā Antonovam izvirzītas apsūdzības par īpašuma piesavināšanos lielā apmērā un dokumentu viltošanu.

Lietuvas valdība nacionalizējusi 100% "Latvijas Krājbankas" lielākās īpašnieces ‒ bankas "Snoras" ‒ akciju, kuru kontrolpakete piederēja Vladimiram Antonovam. Lietuvas centrālā banka saņēmusi informāciju no ārvalstīm, ka "Snoras" aktīvos trūkst vērtspapīru vairāk nekā miljarda litu (204 miljonu latu) vērtībā. Lietuvas centrālās bankas valde atzinusi banku "Snoras" par maksātnespējīgu un nolēmusi vērsties tiesā ar prasību atzīt to par bankrotējušu.

"Snoras" pieder nedaudz vairāk kā 60% "Latvijas Krājbankas" akciju. Pēc aktīvu apmēra "Latvijas Krājbanka" septembra beigās bija devītā lielākā no 31 Latvijas bankas.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 21.novembrī nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko tika informēta Ģenerālprokuratūra. Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar "Latvijas Krājbanku".

Plānots, ka šonedēļ FKTK tiesā iesniegs "Latvijas Krājbankas" maksātnespējas pieteikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!