Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) anulējusi februārī notikušās Igaunijas un Bulgārijas valstsvienību pārbaudes spēles rezultātu.

Kā ziņots, Turcijas pilsētā Antālijā notikušā spēle noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 2:2, bet visi četri vārti tika gūti ar 11 metru soda sitieniem.

Pirms tam tajā pašā stadionā notika Latvijas izlases spēle ar Bolīviju, kurā latvieši uzvarēja ar 2:1. Zīmīgi, ka arī šajā mačā visi vārti tika gūti ar 11 metru soda sitieniem un pēc cīņām izplatījās runas, ka rezultātus ietekmējuši tiesneši.

Tikmēr Latvijas Futbola federācijas (LFF) rīcībā pagaidām nav informācija vai anulēts arī Latvijas un Bolīvijas spēles rezultāts.

"Ja šāda informācija līdz otrdienai mūs būs sasniegusi, tad uzreiz to publicēsim," sarunā teica LFF preses sekretārs Mārtiņš Hartmanis.

Abus mačus organizēja aģentūra "Footy Media International", bet pēc spēlēm neviens ilgstoši nevarēja pateikt kā sauca cīņu tiesnešus. Savukārt marta sākumā Bosnijas un Hercegovinas Futbola federācija visus trīs soģus, kas apkalpoja Latvijas un Bolīvijas maču, uz mūžu diskvalificēja no visām ar futbolu saistītām aktualitātēm.

Jau vēstīts, ka aģentūra atvainojās LFF un nosūtīja mača atskaiti, iekļaujot tiesnešu vārdus - mača galvenais tiesnesis bija Kenans Bajramovičs no Bosnijas un Hercegovinas, bet līnijtiesnešu pienākumus pildīja viņa tautieši Ratko Kuničs un Sinisa Zrničs. Spēles ceturtais tiesnesis bija ungārs Jānošs Čaks, kurš tiesāja arī Igaunijas un Bulgārijas spēli.

Jau tad ziņojām, ka nevienam no trijiem bosniešu tiesnešiem nav FIFA kategorijas licence.

Pārbaudes spēle ar Bolīviju netika skaitīta marta FIFA rangā, taču toreiz Hartmanis paziņoja, ka LFF aizvadīto spēli neignorēs un iekļaus savā statistikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!