Foto: DELFI

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta klubiem "Skonto" un "Jūrmala" neizpildīto saistību pret spēlētājiem dēļ oficiāli stājies spēkā aizliegums reģistrēt jaunus futbolistus, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

"Skonto" klubs ar finansiālām grūtībām cīnās jau ilgāku laiku, kamēr ziņas par "Jūrmalas" parādiem pret spēlētājiem skaļākas kļuva pēdējās nedēļās. Neizpildīto saistību dēļ "Skonto" klubs iepriekš arī bija tuvu tam, lai tas netiku pielaists startam Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā, bet "Jūrmalas" futbolisti pret viņiem neizpildīto saistību dēļ pagājušās nedēļas beigās attiecās iziet laukumā spēlē pret "Metta"/"Latvijas Universitāti", par ko komanda saņēma tehnisko zaudējumu ar 0:3 un 700 eiro soda naudu.

Iepriekš LFF Disciplinārlietu komisija bija noteikusi abiem klubiem galīgo termiņu līdz 30.maijam un uzlikusi par pienākumu iesniegt LFF dokumentus, kas apstiprina saistību izpildi.

Tā kā klubi līdz noteiktajam termiņam nav iesnieguši nepieciešamos dokumentus, stājies spēkā aizliegums tiem reģistrēt jaunus spēlētājus. Tas būs spēkā līdz LFF Spēlētāju statusa un pāreju komisijas lēmumu par saistību nokārtošanu izpildei.

"Skonto" klubs iepriekš paudis, ka šo jautājumu atrisināšana tam prasīs vairākus mēnešus.

Kā vēsta LFF reglamenta pielikums, par vismaz divu mēnešu darba algas izmaksas kavēšanu klubs var saņemt soda naudu līdz 1000 latiem (1400 eiro), jauno futbolistu reģistrācijas aizliegumu līdz saistību nokārtošanai vai punktu noņemšanu.

Kā ziņots, "Jūrmalas" klubam pašlaik ir parādi ne tikai pret spēlētājiem, bet arī čempionāta vadību. Ja tie šīs nedēļas laikā netiks dzēsti, ar sankcijām pret klubu varētu nākt klajā arī virslīgas čempionāta vadība.

Nākamā čempionāta spēle "Jūrmalai" paredzēta 11.jūnijā izbraukumā pret "Liepāju". Ja arī šajā spēlē jūrmalnieki atteiksies iziet laukumā, paredzams, ka LFF Disciplinārlietu komisija izskatīs jautājumu par komandas izslēgšanu no virslīgas čempionāta.

Pirms šīs sezonas "Jūrmalas" klubs nāca klajā ar ambicioziem mērķiem, kā arī aizvadīja plaši izreklamētu pārbaudes spēļu turnīru Spānijā. Tāpat komandas rindas papildināja vairāki pieredzes bagāti leģionāri, kas gan to pašlaik jau ir pametuši. Tomēr jau sezonas pašā sākumā vienība tika vainota iespējamā spēles sarunāšanā, ko gan kluba vadība kategoriski noliedza, bet Jūrmalas pilsētas dome pēc tam, kad neoficiāli līdzīgu atgadījumu dēļ vienība tika izslēgta no virslīgas Ziemas kausa izcīņas, iesaldēja klubam pienākošos aptuveni 20 000 eiro, pie kuriem komanda līdz šim tā arī nav tikusi.

Turnīra kopvērtējumā pārliecinošu līderpozīciju ar 36 punktiem 13 cīņās ieņem "Ventspils" komanda, kurai ar 28 punktiem seko "Skonto" un "Liepāja", kas aizvadījušas attiecīgi 12 un 13 cīņas. Ceturtā ar 26 punktiem 13 spēlēs ir Daugavpils "Daugava", bet pirmo piecinieku ar 19 punktiem 12 cīņās noslēdz "Jelgava".

Sesto vietu ar 12 punktiem 12 mačos ieņem Jūrmalas "Spartaks" komanda, tai punktu zaudē "Daugavpils", bet vēl par punktu mazāk ir Rīgas "Daugavai". Tikmēr astoņus punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar pieciem punktiem seko "Jūrmala".

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!