Foto: AFP/Scanpix/LETA
Anglijas futbola premjerlīgas klubs Londonas "Chesea" otrdien, noslēdzoties transfēru logam, no Lisabonas "Benfica" par Lielbritānijas rekordsummu iegādājies argentīniešu pussargu Enco Fernandesu.

Darījuma kopējā summa tiek lēsta iespaidīgu 121 miljonu eiro apmērā - tā ir visu laiku lielākā nauda, no kuras gatavs šķirties kāds no Lielbritānijas klubiem. "Chelsea" un "Benfica" vienojušies, ka šī summa tiks pārskaitīta vairākos maksājumos.

Līdz šim britu rekords piederēja Mančestras "City", kas 2021. gadā par Džeka Grīliša iegādi Birmingemas "Aston Villa" komandai samaksāja 100 miljonus mārciņu jeb ap 113 miljoniem eiro.

"Chelsea" un "Benfica" darījums tika noslēgts pašos noslēdzošajos transfēru loga mirkļos. 22 gadus vecais Fernandess uz Lisabonu pārcēlās vien pērn augustā, turklāt "Benfica" par viņu Buenosairesas "River Plate" komandai samaksāja vien ap 11 miljoniem eiro.

Visu turnīru ietvaros Fernandess šosezon "Benfica" rindās nospēlēja 29 spēles un iesita četrus vārtus. Viņš Katarā aizvadīja spilgtu Pasaules kausu, jo ar Argentīnu kļuva par čempionu un pats tika nosaukts par sacensību labāko jauno spēlētāju.

Pēc Fernandes iegādes "Chelsea" janvāra transfēru logā bija kopumā iztērējusi jau 228 miljonus mārciņu (258 miljoni eiro), bet vasarā tie bija 292 miljoni mārciņu (331 miljons eiro). Līdz ar to Londonas kluba tēriņi abos transfēru logos kopumā pārsnieguši pusmiljarda robežu. Janvārī "Chelsea" kopumā nopirka septiņus futbolistus.

Šobrīd "Chelsea" komanda Premjerlīgā gan atrodas tikai desmitajā vietā, desmit punktus aiz UEFA Čempionu līgas ceļazīmes.

Londonas klubu pērn par 4,25 miljardiem mārciņu (4,53 miljardiem eiro) nopirka amerikāņu investors Tods Bolijs - pēc tam, kad sankcijas tika piemērotas pret tā brīža "Chelsea" īpašnieku Romānu Abramoviču. Kopš tā brīža "Chelsea" veikusi ievērojamas investīcijas sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!