Foto: Reuters/Scanpix
Trešdien ar olimpiskajām spēlēm cienīgu svinīgo ceremoniju un paraugspēli futbolā, kurā piedalījās daudzas bijušās futbola zvaigznes, Groznijā atklāts jauns stadions, kurā ir 30 000 skatītāju vietas.


Pirms spēles trīs stundas risinājās svinīgā atklāšanas ceremonija, kura, kā vēsta Krievijas masu mediji, krāšņumā atgādinājusi olimpisko spēļu atklāšanu. Ceremonijā uzstājās daudzas vietējās estrādes zvaigznes, uzstājās arī Toto Kutunjo un "C.C.Catch", spēles pārtraukumā dziedāja britu mūziķis Kreigs Deividss, bet svinīgās ceremonijas noslēgumā bija apmēram 20 minūšu ilgs salūts.

Pati spēle sākās tikai pusnaktī pēc vietējā laika, un mačā Kaukāza izlase ar 5:2 (1:1) uzvarēja Pasaules izlasi. Kaukāza izlasē spēlēja arī Čečenijas politiskais līderis Ramzans Kadirovs, bijušais PSRS izlases vārtsargs Rināts Dasajevs, kā arī vairāki politiķi un sabiedrībā zināmi cilvēki. Savukārt Pasaules izlasē bija tādas zvaigznes kā Djego Maradona, Luišs Figu, Fabjēns Bartezs, Kristians Vjeri un Ivans Samorano.

Pasaules zvaigznes gan izteikušās, ka atbraukušas uz futbola svētkiem un nauda šeit nav noteicošais. Tomēr vēl martā, kad notika līdzīga spēle ar pasaules futbola zvaigžņu dalību, brazīlietis Rai izteicās, ka par vienu spēli katra bijusī futbola zvaigzne saņemot 215 000 eiro.

Jaunais stadions ir nosaukts Ahmata Kadirova – bijušā Čečenijas prezidenta un Ramzana Kadirova tēva – vārdā. Ahmats Kadirovs gāja bojā sprādzienā, kas nogranda 2004.gada 9.maijā vietēja stadionā "Dinamo". Jaunajā stadionā savas mājas spēles aizvadīs Groznijas "Terek" komanda, kuru trenē slavenais Rūds Gullits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!