Foto: DELFI

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) apmierinājusi Latvijas virslīgas čempionātam nepielaistā kluba "Noah Jurmala" iesniegumu pret Latvijas Futbola federāciju (LFF), liecina portāla "Delfi" rīcībā iegūtie CAS dokumenti.

Līdz ar to LFF provizoriski jānodrošina A licence "Noah Jurmala" dalībai 2021. gada "Optibet Virslīgas" sezonai. Šis lēmums ir provizorisks, jo "Noah Jurmala" atgriešana virslīgā ir kā nodrošinājums, kamēr CAS skata lietu.

"Šobrīd kaut ko komentēt ir ļoti grūti, jo tas ir pagaidu noregulējums, kas "Noah Jurmala" piešķir tiesības uz laiku startēt virslīgas čempionātā. Šobrīd mums jāgaida pilnais lēmums, kā arī kopā ar Latvijas Futbola virslīgu jādomā par praktisko jautājumu risināšanu," portālam "Delfi" sacīja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. "Drīzumā kopumā sanāks LFF valde, kur arī spriedīsim, kā mums reaģēt uz šo pagaidu noregulējumu."

Tas, kā risināt "Noah Jurmala" spēļu grafika jautājumu Pukinsks pieskaitīja pie praktiskajiem jautājumiem.

Savā oficiālajā paziņojumā LFF vēsta, ka plašāka informācija par no CAS lēmuma izrietošajām darbībām sekos atsevišķi.

"LFF respektē CAS pieņemto lēmumu un operatīvi uzsākusi pārrunas ar tās struktūrvienībām, Virslīgas čempionāta vadību un kluba pārstāvjiem, lai iespējami ātri apzinātu praktisko pusi, kā CAS pieņemtais lēmums ir realizējams," teikts oficiālajā paziņojumā.

Atgādinām, ka pagājušā sezonā Latvijas pirmās līgas čempionātā uzvarēja un ceļazīmi uz virslīgu ieguva "Lokomotiv Daugavpils", kas, piesaistot armēņu investorus, mainīja nosaukumu uz "Noah Jurmala". Tomēr Latgales kluba īpašnieka Aleksandra Jakubovska un armēņu investoru draudzība ilga nepilnu mēnesi, jo 15. februārī naudas devēji lauza līgumu par investīcijām.

Vairākas nedēļas nekas neliecināja par briestošajām problēmām, arī komanda turpināja treniņus Turcijā, bet marta sākumā pēc strauju notikumu ķēdes LFF lēma dienu pirms sezonas sākuma atņemt "Noah Jurmala" licenci dalībai virslīgā.

"Noah Jurmala" vērsās LFF Apelāciju komitejā, kas kluba prasību noraidīja, bet pēc tam klubam ir atlikusi tikai pēdējā iespēja – tiesāšanās CAS, kas ir sporta strīdu izskatīšanas augstākā institūcija.

"Mēs dzīvojam demokrātiskā valstī, katrs var sūdzēties un cīnīties par savām tiesībām. Mūsu pienākums ir reaģēt, ja būs nepieciešams," pēc "Noah Jurmala" prasības iesniegšanas teica LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!