Foto: Publicitātes foto

Būvniecības uzņēmums SIA "Arčers" iesniedzis prasību tiesā pret Latvijas Futbola federāciju (LFF) par nerealizēto futbola stadiona projektu Krišjāņa Barona ielā 116, žurnālistiem otrdien atklāja jaunais LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

2016. gada augustā LFF veidotais projekts par futbola stadiona rekonstrukciju Krišjāņa Barona ielā 116 izgāzās, jo Rīgas domes Īpašuma komiteja atcēla lēmumu par pašvaldībai piederošā īpašuma bezatlīdzības lietošanu LFF. Pēc tam šajā teritorijā pašvaldība ierīkoja dažādu sporta veidu laukumus, rotaļu laukumus un āra trenažierus.

Tomēr LFF 2015. gadā jūlijā noslēdza līgumu ar "Arčers", lai uzņēmums rekonstruētu Barona ielas stadionu. Kopējās izmaksas tika lēstas ap 13,5 miljoniem eiro. Projekta ietvaros bija paredzēts, ka tiks ierīkots apsildāms mākslīgais laukums, unikāla būvakustika, šautuve un 5500 skatītāju vietas. Tā kā projekts izgāzās, "Arčers" ir vērsies tiesā.

""Arčers" iesniedzis prasību tiešā, kur tagad LFF sniedz argumentus un pretargumentus. Paralēli notiek sarunas ar "Arčers" par tiesvedības izbeigšanu. Lieta vēl piņķerīga," preses konferencē teica Gorkšs.

Edgars Pukinsks, kurš būs nākamais LFF ģenerālsekretārs, bet līdz šim strādāja par izpilddirektoru, stāstīja, ka iepriekšējais LFF prezidents Guntis Indriksons un ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis bija tiesīgi parakstīt līgumu ar "Arčers", bet, kurš to izdarīja, viņš vēl nemāk teikt.

"Tur vēl ir juridiskie aspekti, kas tos iestrādājuši līgumā, ko apsprieda valde, utt. Jautājums, uz kādiem nosacījumiem esam piekrituši. Nav jau teikts, ka LFF ir noslēgusi sliktu līgumu. Tāpēc pagaidām izvairīgi runājām. Esam tikai tagad saņēmuši tiesvedības procesa ierosinājuma visus dokumentus, mums vēl nav 100% skaidra bilde par notiekošo," neslēpa Pukinsks.

Kā iepriekš portālam "Delfi" skaidroja LFF Infrastruktūras attīstības komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Žuks, tad "Arčers" ir viens no galvenajiem cietušajiem visā projektā, jo "viņiem bija savi plāni projektā, viņi ar to rēķinājās, jo mēs reāli domājām, ka sāksim būvēt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!