Foto: AP/Scanpix

Argentīnas futbola izlase "Copa America" kausa izcīņas pusfinālā, kas notika Hjūstonas stadionā, pārliecinoši apspēlēja mājiniekus, ASV valstsvienību, uzvarot ar 4:0 (2:0), bet Lionels Mesi šai mačā kļuva par visu laiku rezultatīvāko Argentīnas izlases spēlētāju.

Pirmos vārtus argentīnieši guva jau spēles trešajā minūtē, kad ASV izlases vārtsargu Bredu Guzanu pārspēja Ecekiels Lavessi. Līdz otrajiem vārtiem nācās gaidīt gandrīz 30 minūtes, līdz 32. minūtē Lionels Mesi argentīniešu pārsvaru divkāršoja.

Tie Mesi bija 55 vārti Argentīnas izlasē 112 spēlēs un tādējādi viņš šai statistikā apgāja leģendāro uzbrucēju Gabrielu Batistutu.

Vēl divus vārtus argentīnieši guva otrajā puslaikā - 50. un 86. minūtē ASV izlases vārtos bumbu raidīja Gonsalo Iguains.

Pēc mača Argentīnas izlases kapteinis un jaunais rekordists Lionels Mesi atzina, ka šī uzvara bija likumsakarīga. "No pirmās turnīra dienas mēs darām fantastiskas lietas un esam pelnījuši šo panākumu," uzbrucēju citē izdevums "Marca". "Es esmu pateicīgs visiem saviem partneriem. Visiem, ar ko man ir palaimējies spēlēt izlasē dažādos laikos. Mans rekords ir viņu nopelns!"

Otrā pusfināla spēlē trešdien tiksies Kolumbija un Čīle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!