Foto: AFP/Scanpix/LETA

Argentīnas futbola izlase trešdien izcīnīja uzvaru "Finalissima" spēlē jeb Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) un Eiropas futbola asociācijas savienības (UEFA) Čempionu kausa izcīņā, kurā sacentās Dienvidamerikas un Eiropas čempionātu uzvarētājas.

Argentīna ar 3:0 (2:0) pārspēja Itālijas futbolistus.

Pēc vairākiem Argentīnas uzbrukumiem 28.minūtē pēc Lionela Mesi piespēles no vārtu priekšas Itālijas vārtsargu no tuvas distances pārspēja Lautaro Martiness.

Uzreiz pēc zaudētiem vārtiem Itālijas futbolisti centās veidot uzbrukumus pie pretinieku vārtiem, taču pirmā puslaika pirmajā kompensācijas minūtē Argentīnas pārsvaru dubultoja Anhels di Maria, kurš veica izrāvienu vārtu virzienā un pēc Martinesa piespēles guva vārtus.

Otrajā puslaikā Itālijai bija grūti izrādīt pretestību argentīniešiem, kuriem izdevās veidot daudz vairāk vārtu gūšanas iespējas pie Itālijas vārtiem.

Kompensācijas laika izskaņā 3:0 panāca Paulo Dibala, kurš laukumā devās vien kompensācijas laika pirmajā minūtē.

CONMEBOL-UEFA Čempionu kauss, kas agrāk tika saukts par Artemio Franki kausu, ir izcīnīts tikai divas reizes. Vispirms 1985.gadā Parīzē Francija ar 2:0 uzvarēja Urugvaju, bet 1993.gadā Argentīna mājinieku lomā pēc neizšķirta pamatlaika 1:1 soda sitienu sērijā ar 5:4 pārspēja Dānijas futbolistus.

Pēc ilga pārtraukuma 2020.gadā CONMEBOL un UEFA noslēdza vienošanos par šīs spēles atjaunošanu.

Nākamo reizi "Finalissima" spēle paredzēts 2025.gadā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!