Arī otrdien publiskotā tiesnešu brigāde, kas apkalpoja skandalozo Latvijas futbola izlases maču pret Bolīviju, bija veidota no arbitriem, kuriem nav bijusi liela starptautiska pieredze un tiem nebija Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) kategorijas tiesneša statusa.

Atgādinām, ka sākotnēji bija domāts, ka tiesneši ir no Ungārijas, figurēja arī Horvātijas tiesneši, taču tagad skandalozās spēles organizatori "Footy Media International" paziņojuši, ka tiesneši bijuši no Bosnijas un Hercegovinas - Kenans Bajramovičs bija galvenais tiesnesis, asistenti bija Ratko Kuničs un Siniša Zrničs, bet ceturtais tiesnesis bija ungārs Janošs Čsaks.

"Delfi Sports" atrada informāciju par asistentiem Ratko Kunicu un Sinišu Zrniču, kuri ir licencēti tiesneši Bosnijā un Hercegovinā. Pirmais no viņiem ir tiesneša asistents, kurš ikdienā apkalpo vietējā čempionāta otrās līgas spēles, savukārt Zrničs laika periodā no 2001.gada līdz 2009.gadam bija FIFA kategorijas tiesnesis un apkalpoja vairākas UEFA jauniešu čempionātu atlases turnīra spēles, kurās izcēlās ar parādīto kartiņu daudzumu, kas noslēdzās ar tiesneša atstādināšanu no FIFA sarakstiem 2009.gadā.

Zrničs savā starptautiskajā karjerā 2007.gadā jau tiesāja maču ar Latvijas dalību, toreiz tas bija 2008.gada Eiropas U17 čempionātaatlases turnīra spēle starp Francijas un Latvijas izlasēm, kas noslēdzās ar 1:0 Francijas labā (vienīgos vārtus uzvarētāji guva no 11metru soda sitiena atzīmes). Tāpat 2006.gadā Zrničs tiesāja Intertotokausa otrās atlases kārtas spēli starp "Hibernian" un "Dinaburg" vienībām, kurā daugavpilieši zaudēja ar 0:5. Tāpat arbitrs ir tiesājis vairākas spēles ar Lietuvas un Igaunijas jauno futbolistu līdzdalību.

Ceturtā arbitra funkcijas pildošā tiesneša Janoša Čsaka vārds manāms tikai saistībā ar dažām zemāka līmeņa vietējām spēlēm. Vienīgais FIFA kategorijas tiesnesis Ungārijā ar vārdu "Janošs" ir 41 gadus vecais Janošs Mejebiro, kurš starptautiskajā arēnā aizvadījis kopumā četras spēles.

Savukārt visinteresantāk ir ar spēles galveno tiesnesi. Par galveno tiesnesi interneta portālos informācija saistībā ar futbolu nav pieejama - vispopulārākais "Kenans Bajramovičs" ir Lietuvas basketbola kluba "Lietuvos Rytas" spēlētājs.

Atgādinām, ka FIFA pagājušās nedēļas nogalē uzsāka izmeklēšanu lietā par pagājušo trešdien Turcijā notikušajām skandalozajām pārbaudes spēlēm Latvija-Bolīvija un Igaunija-Bulgārija. Tiesneši piešķīra trīs 11 metru soda sitienus Latvijas - Bolīvijas mačā (pirmo Māris Verpakovskis realizēja ar atkārtotu sitienu) un četrus - Igaunijas - Bulgārijas mačā. Visas "pendeles" tika realizētes, Latvija mačā uzvarēja ar 2:1, bet igauņi un bulgāri cīnījās neizšķirti 2:2.

Pēc notikušā pirmie aizdomas par spēļu aizdomīgumu publiski pauda Igaunijas pārstāvji, bet piektdien materiālus uz FIFA un UEFA nosūtīja arī Latvijas puse.

Svētdien Bolīvijas Futbola federācija paziņoja par divu pārbaudes spēļu atcelšanu. Atceltas 25.martā paredzētā pārbaudes spēle pret Somiju un 29.martā paredzētā spēle pret Bulgāriju. Abas spēles bija plānots aizvadīt Turcijā un abas rīkot taisījās tieši "Footy Media International".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!