Foto: AFP/Scanpix

Arī pēc Anglijas futbola kluba "Chelsea" iekļūšanas UEFA Čempionu līgas pusfinālā portugāļu vienības "Benfica" pārstāvji masu medijos kritizējuši tiesnešu darbību.

Atgādinām, ka otrdien skandālu izraisīja Nīderlandes tiesneša Bjorna Kuijpersa rīcība "Barcelona" – "AC Milan" spēlē, strīdīgā situācijā piešķirot 11 metru soda sitienu par labu Katalonijas klubam. Tikmēr trešdien "Chelsea" savā laukumā, mača lielāko daļu aizvadot vairākumā, ar 2:1 pieveica "Benfica" un iekļuva pusfinālā, kur tiksies tieši ar "Barcelona".

"Mēs bijām labāki. Gan Lisabonā, gan Londonā," pārliecināts ir "Benfica" galvenais treneris Žoržē Žezušs. "Jā, šovakar spēles lielāko daļu bijām mazākumā. Taču tas mums netraucēja "Chelsea" spēli pārvērst par nebaudāmu. Pēdējās 30 minūtes mēs izdarījām spiedienu, izlīdzinājām rezultātu, varējām gūt vēl vienus vārtus, bet iekritām pretuzbrukumā."

Pēc Žezuša teiktā, "Benfica" Londonā cīnījās ne tikai pret "Chelsea", bet arī pret tiesnešiem. "Spēles laikā iejaucās ar spēli nesaistīti faktori. Mūs vienkārši iznīcināja."

Tāpat atklāti neapmierinātību pauda "Benfica" prezidents Luišs Felipe Vjeira. "tas ir tiesnešu skandāls. Nekas, [UEFA prezidents Mišels] Platinī vēl redzēs "Benficu" Čempionu līgā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!