Foto: Reuters/Scanpix/ LETA

Armēnijas futbola izlase svētdien svinēja rezultatīvu uzvaru 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā.

Armēņi J apakšgrupas mačā ar 4:2 (1:1) pārspēja Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību.

Jau trešajā minūtē bumbu viesu vārtos ieraidīja armēņu spožākā zvaigzne Henrihs Mhitarjans, kurš tika atstāts viens uz vārtsarga laukuma līnijas. Tiesa, desmit minūtes vēlāk bosniešu līderis Edins Džeko izlīdzināja rezultātu.

Otrā puslaika vidū, 66.minūtē, Mhitarjans trieca bumbu tīklā un panāca 2:1, bet četras minūtes vēlāk Amers Gojaks no tuvas distances vienus vārtus atguva. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 13 minūtes, Hovhanness Hambardžumjans pēc Mhitarjana piespēles vēlreiz izvirzīja mājiniekus vadībā.

Mhitarjans piedalījās arī pēdējā vārtu guvumā, kad pēc viņa izdarītā sitiena Stjepans Lončars kuriozi ieraidīja bumbu savā cietoksnī.

Tiek ziņots, ka pēc zaudējuma bosniešu galvenajam trenerim Robertam Prosinečkim mērs ir pilns un viņš atkāpies no sava amata. Viņš Bosnijas un Hercegovinas izlasi vadīja kopš pērnā gada janvāra.

Apakšgrupā vadībā ar 15 punktiem piecos dueļos ir Itālija, 12 punktus iekrājusi Somija, deviņi punkti sešos dueļos ir Armēnijai, septiņi punkti ir Bosnijai un Hercegovinai, četrus punktus piecās cīņās guvusi Grieķija, bet Lihtenšteina cīnās bez punktiem.

Tikmēr Šveice D apakšgrupā mājās ar 4:0 (3:0) pārspēja Gibraltāru. Šveiciešiem vārtus guva Mario Gavranovičs, Rikardo Rodrigess, Admirs Mehmedi un Deniss Zakarija.

Vēl šajā grupā Gruzija mājās nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Dāniju.

Apakšgrupā vadībā ar 11 punktiem piecās cīņās ir Īrija, otro vietu ar deviņiem punktiem ieņem Dānija, tālāk ar astoņiem punktiem ir Šveice, aiz kuras ar četriem punktiem ir Gruzija, bet pēdējo vietu bez punktiem ieņem Gibraltārs.

Vēl svētdien Rumānija F apakšgrupā savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzveica Maltu. Mājiniekiem vienīgos vārtus guva George Puškašs.

F apakšgrupā vadībā ar maksimāli gūtajiem 15 punktiem piecās spēlēs ir Spānija, desmit punkti ir Zviedrijai un Rumānijai, astoņus punktus guvusi Norvēģija, trīs punkti Maltai, bet Fēru salas ir bešā.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!