Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas futbola klubs Londonas "Arsenal" vienojies ar vairākiem vadošo amatu darbiniekiem par algas samazinājumu, kamēr sarunas ar spēlētājiem par šo jautājumu vēl noris, trešdien paziņoja komanda.

"Arsenal" trešdien izdevās vienoties ar vadošo amatu darbiniekiem par vairāk nekā trešdaļu mazāku atalgojumu. Komanda jau iepriekš pavēstīja, ka piedzīvojusi vismaz 34 miljonu ASV dolāru (27,6 miljonu eiro) lielus zaudējumus, ko radījis koronavīruss.

Gadījumā, ja premjerlīgas sezona netiks noslēgta, visas komandas kopumā varētu zaudēt aptuveni 1 miljardu sterliņu mārciņu (nepilnus 1,13 miljardus eiro).

"Šobrīd izteikti jūtam problēmas finansu jautājumos, tāpēc jau tagad mums ir jārīkojas atbildīgi, lai pasargātu "Arsenal" no tā, kas sekos turpmāk," teikts komandas paziņojumā. "Skaidrs, ka šis ir viens no mūsu 134 gadus ilgās vēstures grūtākajiem posmiem."

"Vairāki mūsu komandas vadošo amatu speciālisti jau piekrituši turpmāko gadu saņemt par teju 30% mazāku algu."

Lai vieglāk pārciestu pandēmijas radītās sekas, premjerlīgas vadība lūdza visiem spēlētājiem piekrist algu samazinājumam, taču "Arsenal" komandā tas vēl nav izdevies.

"Pēdējās desmit dienās esam runājuši ar spēlētājiem, izklāstot kādas finansiālās problēmas gaidāmas komandā. Nu jau mēs tām gatavojamies," teikts paziņojumā. "Uzskatām, ka saruna noris pozitīvā gaisotnē, jo spēlētāji lūko veidus, kā viņi varētu palīdzēt komandai."

Vietējie mediji vēsta, ka "Arsenal" spēlētāji iepriekš noraidījuši piedāvājumu gadā saņemt par 12,5% mazāku algu. Futbolisti ieteikuši ieturēt lielāku procentu pandēmijas laikā, bet pēc tās beigām atgriezt algas sākotnējā apmērā.

"Arsenal" jau iepriekš norādīja, ka komanda neizmantos Lielbritānijas atbalsta shēmu, kas katram piespiedu atpūtā nosūtītajam darbiniekam segtu līdz pat 80% no neizmaksātās algas.

Atbalsta shēmai pieteikties vēlas arī "Liverpool", Totenhemas "Hotspur" un vēl citas komandas, taču visas saņēmušas sabiedrības nosodījumu par nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanu.

Jau ziņots, ka marta vidū par sezonas pārtraukumu paziņoja Anglijas, Francijas, Vācijas un citas vadošās Eiropas futbola līgas. Pirms nepilnām divām nedēļām premjerlīgas vadība paziņoja, ka sezona turpināsies tikai pēc tam, kad attiecīgās instances uzskatīs to par drošu rīcību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!